Αυγό: Καταρρίπτεται ο μύθος που το συνδέει με την αύξηση της χοληστερίνης
Η "αθώωση" του αυγού
Έναν μύθο που γιγαντώθηκε τα προηγούμενα χρόνια γύρω από το αυγό και την χοληστερίνη, "κατέρριψε" ο διαιτολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης
Για έναν μύθο που συνέδεε τα προηγούμενα χρόνια το αυγό με την χοληστερίνη, μιλά ο διαιτολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης.
Ο Δημήτρης Γρηγοράκης μέσα από την εκπομπή μαγειρικής στο Open «Open Kintchen» ανέλυσε έναν μύθο με τον οποίο μεγαλώσαμε, αλλά πλέον καταρρίπτεται πανηγυρικά.
«Ένα αυγό που τηγανίστηκε σε μικρή ποσότητα λαδιού δεν είναι τίποτα άλλο από μία πηγή Βιταμίνης Ε με ελάχιστες θερμίδες και δεν είναι καθόλου παχυντικό» αναφέρει ο διαιτολόγος μέσα από την μαγειρική εκπομπή του Open.
Επίσης ο κ. Γηρογοράκης τονίζει την Λεκιθίνη, η οποία είναι «ένα λιπίδιο το οποίο είναι χοληστερινοπροστατευτικό, με αποτέλεσμα να μην αυξάνει την χολιστερόλη στο πλάσμα».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4wg12vx4xll)
Ο Δημήτρης Γρηγοράκης μέσα από την εκπομπή μαγειρικής στο Open «Open Kintchen» ανέλυσε έναν μύθο με τον οποίο μεγαλώσαμε, αλλά πλέον καταρρίπτεται πανηγυρικά.
Οι Βιταμίνες που περιέχει το αυγό
«Το αυγό ειναι πολύτιμη και σημαντική τροφή. Περιέχει Βιταμίνι Α, B12, ασβέστιο και D. Αυτό σημαίνει ότι η προσφορά του στην διατροφική μας κάλυψη είναι πολύ σημαντική, αν λάβουμε μάλιστα υπόψιν και τα αμινοξέα που προσφέρει» αναφέρει ο κ. Γρηγοράκης.«Ένα αυγό που τηγανίστηκε σε μικρή ποσότητα λαδιού δεν είναι τίποτα άλλο από μία πηγή Βιταμίνης Ε με ελάχιστες θερμίδες και δεν είναι καθόλου παχυντικό» αναφέρει ο διαιτολόγος μέσα από την μαγειρική εκπομπή του Open.
Επίσης ο κ. Γηρογοράκης τονίζει την Λεκιθίνη, η οποία είναι «ένα λιπίδιο το οποίο είναι χοληστερινοπροστατευτικό, με αποτέλεσμα να μην αυξάνει την χολιστερόλη στο πλάσμα».