Για το πόσο ασφαλής είναι η κατανάλωση εντόμων ή τμημάτων τους, ο επίκουρος καθηγητής γεωργικής και παραγωγικής εντομολογίας Αντώνης Τσαγκαράκης, μίλησε στην ΕΡΤ1 και το «Στούντιο 4» με τους Θανάση Αναγνωστόπουλο και Νάνσυ Ζαμπέτογλου.

Ο Αντώνης Τσαγκαράκης εξηγεί πώς μπορούμε να μάθουμε αν καταναλώνουμε ήδη έντομα, τα οποία μπορεί να εμπεριέχονται ως συστατικό σε κάποιο προϊόν και εμείς απλώς το αγνοούμε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4x9den5tb3t)

Αναφέρεται στο ποιες είναι οι σημάνσεις που πρέπει να φέρουν αυτά τα προϊόντα, ποια είναι τα κενά του νόμου, αλλά και πως τα έντομα έχουν περάσει στη διατροφή μας πριν κάποια από αυτά, θεωρηθούν ακόμη τρόφιμα, αφού πολύ νωρίτερα, είχαν εγκριθεί η εκτροφή εντόμων για την παραγωγή ζωοτροφών.

Ο Αντώνης Τσαγκαράκης μιλάει, ακόμη, και για ένα ακόμη έντομο, που δεν το τρώμε, αλλά μας θρέφει αυτό. Πρόκειται για τη μέλισσα.