Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του θα καθίσει με το μέτρο του ατομικού clawback, το οποίο εφαρμόζει ήδη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στα διαγνωστικά κέντρα της χώρας μας.

Αντί του συνολικού clawback, το οποίο επιμερίζεται σε όλους, με αποτέλεσμα ορισμένοι να πληρώνουν τα σπασμένα άλλων συναδέλφων τους, με το ατομικό clawback αναλαμβάνει ο καθείς τις δικές του ευθύνες.

Είναι χαρακτηριστικά όσα δήλωσε σήμερα ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24:

«Εμείς κάνουμε εκτεταμένους ελέγχους οριζόντια και κάθετα, παντού. Γιατί ο σκοπός μου είναι να μπορέσω να βάλω μία τάξη στο σύστημα. Για τα διαγωνιστικά κέντρα έχουμε κάνει το εξής, που θα αποδειχθεί και πολύ αποτελεσματικό. Έχω εφαρμόσει φέτος μία πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση: το ατομικό clawback με το οποίο κλείνουμε το κεφάλαιο προκλητή ζήτηση στα διαγωνιστικά κέντρα. Σημειώστε ότι και το clawback των διαγωνιστικών πηγαίνει πια πολύ καλύτερα. Θα έχουμε σε ετήσια βάση πάνω από 10 μονάδες πτώση μετά από μια δεκαετία που μόνο ανέβαινε”.