Aπό "Ευαγγελισµό" και "Αγία Όλγα" θα ξεκινήσει το "βραχιολάκι": Σε εφαρµογή από τις επόµενες µέρες το σύστηµα για τον χρόνο αναµονής των ασθενών στα Επείγοντα
Στη «μάχη» των εφημεριών
Πώς θα λειτουργεί το “βραχιολάκι” στα Επείγοντα των νοσοκομείων. Τι είπε ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεµιστοκλέους

Από τον «Ευαγγελισµό» και την «Αγία Όλγα», τα δύο µεγάλα νοσοκοµεία της Αθήνας, αρµοδιότητας της διοίκησης της 1ης Υγειονοµικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, αναµένεται να ξεκινήσει το λεγόµενο βραχιολάκι, το σύστηµα δηλαδή ιχνηλάτησης της πορείας και της αναµονής των προσερχοµένων πολιτών στα Επείγοντα, έως τη στιγµή που θα εξεταστούν από γιατρό.
*Διαβάστε ακόμα: Άδωνις Γεωργιάδης: Λαμβάνουμε 25 μέτρα για την δραστική μείωση του χρόνου αναμονής στα Επείγοντα
Για το νέο σύστηµα µίλησε χθες στην εκποµπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεµιστοκλέους, ο οποίος είπε ότι αναµένεται να ξεκινήσει τις επόµενες ηµέρες. «Αυτό είναι ένα σύστηµα, στο πλαίσιο της ψηφιακής µετάβασης, το οποίο θα µας δώσει πολύ χρήσιµες πληροφορίες. Κατ’αρχάς πόσο περιµένουν οι πολίτες, γιατί ακούµε πολύ µεγάλες αναµονές. Θα µπορούµε να έχουµε και κεντρικά ως υπουργείο Υγείας τους χρόνους αναµονής, αλλά και ο διοικητής του νοσοκοµείου, έτσι ώστε αν υπάρχουν καθυστερήσεις, οι οποίες προκλήθηκαν από την τοπική καθηµερινή λειτουργία, να µπορεί να παρεµβαίνει ad hoc και να λύνονται, ή και σε εµάς την πληροφορία ότι θα πρέπει να αλλάξουµε κάποια πράγµατα. Για παράδειγµα, αν έχουµε µια πολύ µεγάλη καθυστέρηση στον αξονικό στο Νοσοκοµείο “Γεννηµατάς”, να το ενισχύσουµε µε προσωπικό ή µε κάποιον άλλο τρόπο για να υπάρχουν πιο γρήγορα διαγνώσεις. Αυτό θα ξεκινήσει πάλι από τα µεγάλα νοσοκοµεία “Ευαγγελισµός”, “Αγία Όλγα” και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλα τα νοσοκοµεία της χώρας».
Σύµφωνα µε τον ίδιον, µάλιστα, το σύστηµα της ιχνηλάτησης µε την ολοκλήρωση του έργου, που θα είναι στο τέλος του 2025 µε αρχές του 2026, θα δίνει και στον πολίτη πληροφορίες: ο πολίτης θα µπορεί είτε µε χρήση application, το οποίο θα έχει στο κινητό του, είτε στο internet, να µπαίνει και να βλέπει, για παράδειγµα, ότι στο Παθολογικό του «Ευαγγελισµού» έχει αναµονή 1 ώρα, στο Καρδιολογικό στην «Αγία Όλγα» έχει 2 ώρες, έτσι ώστε να γνωρίζει από πριν και να κατευθυνθεί αναλόγως.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d8wrxeopsbix)
*Διαβάστε ακόμα: Άδωνις Γεωργιάδης: Λαμβάνουμε 25 μέτρα για την δραστική μείωση του χρόνου αναμονής στα Επείγοντα
Ξεκινάει το “βραχιολάκι” στα Επείγοντα των νοσοκομείων - Πώς θα λειτουργεί
Για το νέο σύστηµα µίλησε χθες στην εκποµπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεµιστοκλέους, ο οποίος είπε ότι αναµένεται να ξεκινήσει τις επόµενες ηµέρες. «Αυτό είναι ένα σύστηµα, στο πλαίσιο της ψηφιακής µετάβασης, το οποίο θα µας δώσει πολύ χρήσιµες πληροφορίες. Κατ’αρχάς πόσο περιµένουν οι πολίτες, γιατί ακούµε πολύ µεγάλες αναµονές. Θα µπορούµε να έχουµε και κεντρικά ως υπουργείο Υγείας τους χρόνους αναµονής, αλλά και ο διοικητής του νοσοκοµείου, έτσι ώστε αν υπάρχουν καθυστερήσεις, οι οποίες προκλήθηκαν από την τοπική καθηµερινή λειτουργία, να µπορεί να παρεµβαίνει ad hoc και να λύνονται, ή και σε εµάς την πληροφορία ότι θα πρέπει να αλλάξουµε κάποια πράγµατα. Για παράδειγµα, αν έχουµε µια πολύ µεγάλη καθυστέρηση στον αξονικό στο Νοσοκοµείο “Γεννηµατάς”, να το ενισχύσουµε µε προσωπικό ή µε κάποιον άλλο τρόπο για να υπάρχουν πιο γρήγορα διαγνώσεις. Αυτό θα ξεκινήσει πάλι από τα µεγάλα νοσοκοµεία “Ευαγγελισµός”, “Αγία Όλγα” και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλα τα νοσοκοµεία της χώρας».Σύµφωνα µε τον ίδιον, µάλιστα, το σύστηµα της ιχνηλάτησης µε την ολοκλήρωση του έργου, που θα είναι στο τέλος του 2025 µε αρχές του 2026, θα δίνει και στον πολίτη πληροφορίες: ο πολίτης θα µπορεί είτε µε χρήση application, το οποίο θα έχει στο κινητό του, είτε στο internet, να µπαίνει και να βλέπει, για παράδειγµα, ότι στο Παθολογικό του «Ευαγγελισµού» έχει αναµονή 1 ώρα, στο Καρδιολογικό στην «Αγία Όλγα» έχει 2 ώρες, έτσι ώστε να γνωρίζει από πριν και να κατευθυνθεί αναλόγως.