Γιατί πρέπει να πετάξουμε το χαρτί τουαλέτας: Γαστρεντερολόγος του Harvard εξηγεί
Δείτε βίντεο
Η εναλλακτική για το χαρτί τουαλέτας που προτείνει η Τρίσα Πασρίτσα για λιγότερες πιθανότητες μόλυνσης

Έως και σαράντα χιλιάδες διαφορετικά είδη βακτηρίων μπορεί να βρίσκονται στα χέρια μας κάθε φορά που χρησιμοποιούμε χαρτί τουαλέτας, σύμφωνα με την Τρίσα Πασρίτσα, γαστρεντερολόγο της Ιατρικής Σχολής του Harvard. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από την Washington Post στη στήλη «Ask a Doctor», η Πασρίτσα εξηγεί γιατί προτείνει να αποφεύγουμε τη χρήση χαρτιού υγείας και να υιοθετούμε άλλες μεθόδους υγιεινής. Μάλιστα, αναφέρει μία εναλλακτική λύση που συστήνει συχνά και σε ασθενείς της, ιδίως σε όσους ταλαιπωρούνται από διάφορες λοιμώξεις.
Διαβάστε ακόμα: Η γενιά Z της εξουθένωσης: Γιατί οι νέοι βιώνουν κρίση πριν τα 30
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Γιατί πρέπει να πετάξουμε το χαρτί τουαλέτας: Υπάρχει ένας πιο καθαρός τρόπος, λέει η γιατρός
«Υπάρχει ένας πιο καθαρός τρόπος» λέει η γιατρός και προτείνει σε όσους παρακολουθούν το βίντεο, να υιοθετήσουν τη συνήθεια του μπιντέ. Για να εξηγήσει καλύτερα τους λόγους, για τους οποίους κατέληξε στη λύση του μπιντέ, η γιατρός επικαλέστηκε έρευνα του 2022. Πείραμα αυτής της μελέτης διαχώρισε σε δύο ομάδες τους συμμετέχοντες, μία για όσους χρησιμοποιούν το χαρτί υγείας και μία για εκείνους που ακολούθησαν την χρήση του μπιντέ. Στη δεύτερη περίπτωση παρατηρήθηκαν δέκα φορές λιγότερα βακτήρια.
«Ως γαστρεντερολόγος ανησυχώ για όσους χρησιμοποιούν one-ply στο σπίτι», λέει η Πασρίτσα προς το τέλος του βίντεο, εννοώντας το χαρτί που αποτελείται από μία στρώση και προέτρεψε το διαδικτυακό κοινό που επιμένει στη χρήση του χαρτιού, να είναι τουλάχιστον δύο φύλλων.