Ξηροί καρποί: Το πραγματικό ελιξήριο της ζωής
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine.
Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά από ανάλυση δεδομένων σε 120.000 ανθρώπους. Η κατανάλωση ξηρών καρπών έχει συσχετισθεί με μείωση της χοληστερόλης, της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες.
Γενικότερα, από τις μελέτες αναφοράς φάνηκε ότι όσο περισσοτέρους ξηρούς καρπούς κατανάλωναν τα άτομα που συμμετείχαν, τόσο μικρότερες πιθανότητες είχαν να πεθάνουν κατά την διάρκεια των 30 ετών που διήρκεσαν οι έρευνες.
Στα αποτελέσματα φάνηκαν επίσης και τα ποσοστά μείωσης της πιθανότητας αυτής. Όσοι κατανάλωναν μια χούφτα την εβδομάδα ξηρούς καρπούς είχαν 11% μείωση του κινδύνου, 2-4 χούφτες μείωση 13%, 5-6 την εβδομάδα είχαν μείωση 15% και περισσότερο από μία χούφτα την ημέρα είχαν 20% μείωση.
Γενικότερα, από τις μελέτες αναφοράς φάνηκε ότι όσο περισσοτέρους ξηρούς καρπούς κατανάλωναν τα άτομα που συμμετείχαν, τόσο μικρότερες πιθανότητες είχαν να πεθάνουν κατά την διάρκεια των 30 ετών που διήρκεσαν οι έρευνες.
Στα αποτελέσματα φάνηκαν επίσης και τα ποσοστά μείωσης της πιθανότητας αυτής. Όσοι κατανάλωναν μια χούφτα την εβδομάδα ξηρούς καρπούς είχαν 11% μείωση του κινδύνου, 2-4 χούφτες μείωση 13%, 5-6 την εβδομάδα είχαν μείωση 15% και περισσότερο από μία χούφτα την ημέρα είχαν 20% μείωση.