Τρόφιμα-σύμμαχοι στη μάχη κατά του καρκίνου
Ορισμένα τρόφιμα, χάρη στις αντιοξειδωτικές τους δράσεις, προστατεύουν περισσότερο από άλλα
Ο διάσημος ογκολόγος Νταβίντ Καγιάτ, διευθυντής σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του κόσμου, το Pitié-Salpêtrière του Παρισιού, έγινε περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό από τη στιγμή που άρχισε να εξηγεί αναλυτικά τι πρέπει να τρώει και να μην τρώει κάποιος.
Αυτή είναι η λίστα των τροφίμων που προτείνει ότι πρέπει να τρώμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου:
Αυτή είναι η λίστα των τροφίμων που προτείνει ότι πρέπει να τρώμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου:
- Ρόδι
- Πράσινο τσάι
- Κουρκουμάς
- Καφές
- Ντομάτες
- Αβγό και ψωμί ολικής
- Μπρόκολο και λάχανο
- Μικρά ψάρια, όπως σαρδέλες, σκουμπρί, γαύρος και ρέγκες
- Κόκκινο κρασί με μέτρο
- Προς αποφυγή: όλα τα τρόφιμα που έχουν παραψηθεί ή καεί.