Ο εθελοντισμός είναι μια έννοια δύσκολη να αποτυπωθεί με λέξεις. Είναι πράξεις. Συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά για το κοινό καλό. Είναι η εκούσια παροχή υπηρεσιών προς όφελος της κοινωνίας χωρίς την επιδίωξη υλικής ανταμοιβής, η οποία βασίζεται στην αυτόβουλη συμμετοχή του ενεργού πολίτη.

Ειδικά την περίοδο που διανύει η ελληνική κοινωνία εν μέσω της πανδημίας και μετά από μία δεκαετή οικονομική κρίση, ο εθελοντισμός αποκτά προστιθέμενη αξία για τους συνανθρώπους μας και για τη συνοχή της κοινωνίας.

Τρανή απόδειξη η φετινή εθελοντική δράση της ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία αποτέλεσε τη 10η συνεχή χρόνια εθελοντισμού της εταιρείας. Συγκεκριμένα, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου, εργαζόμενοι και πελάτες της ΑΒ Βασιλόπουλος γέμισαν ξανά και ξανά τα «Καλάθια Συγκέντρωσης Τροφίμων» στα καταστήματα του δικτύου της εταιρείας ανά την Ελλάδα, στις αποθήκες και στα κεντρικά γραφεία.


Καθένας προσέφερε ό,τι μπορούσε για το κοινό καλό και το αποτέλεσμα αποτυπώνει σε αριθμούς μία μεγάλη προσπάθεια που είχε ένα ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα. 35.000 συνάνθρωποί μας και 200 Τοπικοί Φορείς και Οργανισμοί σε όλη την Ελλάδα ωφελήθηκαν από τους 43,4 τόνους τυποποιημένων τροφίμων που συγκεντρώθηκαν. Οι αριθμοί αυτοί αποτυπώνουν ότι η «έννοια» του «μαζί» κάνει τη διαφορά.

Η ΑΒ διέθεσε επιπλέον 33,86 τόνους τυποποιημένων τροφίμων, αξίας 50.000 ευρώ, στην «Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων» για 26.000 ακόμη συνανθρώπους μας. Συγκεκριμένα, μέσα από την εταιρική συνεισφορά ωφελήθηκαν 15.000 άτομα μέσα από 40 ΜΚΟ στην Αθήνα5.500 άτομα σε 15 φορείς στη Θεσσαλονίκη, 3.500 άτομα μέσα από 10 ιδρύματα στη Θεσσαλία και 2.000 άτομα στη Δράμα.

Το συνολικό αποτέλεσμα; Εντυπωσιακό! 77 τόνοι τυποποιημένων τροφίμων φτάνουν σε 61.000 συνανθρώπους μας μέσα από την ενίσχυση περισσοτέρων από 265 τοπικών φορέων και οργανισμών σε όλη την Ελλάδα.



Η ΑΒ ανανεώνει το «ραντεβού» για την 11η Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ, το 2021. 

ΑΒ. Για ό,τι θέλεις να είσαι. Και είναι ωραίο να είσαι εκεί, όπου σε χρειάζονται ακόμα περισσότερο.