Ιταλική κουζίνα: Στο 6ο Food Experience Graviera Naxos
Μάθημα μαγειρικής σε ζωντανή σύνδεση έκανε και η βουλευτής Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού
Έλληνες και Ιταλοί σεφ μαγείρεψαν ιταλικές σπεσιαλιτέ και «απογείωσαν» τα πιάτα τους υπό την αιγίδα του Ελλινοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Mε άλλη μια μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Food Experience Graviera Naxos! Με ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες, που διοργανώθηκε το τριήμερο 14 -16 Ιουνίου στο απόλυτα γαστρονομικό νησί των Κυκλάδων την Νάξο. Έλληνες και Ιταλοί σεφ μαγείρεψαν ιταλικές σπεσιαλιτέ και «απογείωσαν» τα πιάτα τους με τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. υπό την αιγίδα του
Τα ξεχωριστά cooking lessons παρέδωσε ο γνωστός σεφ (και πρώην παίκτης του Master Chef), Χρήστος Μπάρκας, σε πανέμορφες κουζίνες μέσα στη φύση του κυκλαδίτικου τοπίου. Μαγειρέματα σε καταπράσινα κτήματα με παραδοσιακούς ξυλόφουρνους. Συνταγές, που μαγειρεύτηκαν πάνω στο κύμα αλλά και μέσα σε ελαιώνες, έκαναν και αυτό το Food Experience του 2024 μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας.
Διάσημοι ηθοποιοί, δημοσιογράφοι αλλά και πολιτικοί μαγείρεψαν νιόκι α λα μελαντσάνα, ριζότο μιλανέζ, φρούτι ντι μάρε, πακέρι α λα μπολονέζ, καρπάτσιο λαχανικών, γνήσιες Ιταλικές πίτσες και πολλές ακόμη συνταγές – όλες με Γραβιέρα Νάξου – που ικανοποίησαν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο
H Μαρία Αντουλινάκη, η Τζένη Διαγούπη, η δημοσιογράφος των Παραπολιτικών Σπυριδούλα Τριάντου και η Ελένη Καρακάση
Οι αγαπημένες ηθοποιοί, Ελένη Καρακάση, Τζένη Διαγούπη και Μαρία Αντουλινάκη, αποδείχθηκαν πολύ καλές «μαθήτριες» αφού έμαθαν και έκαναν ιταλικές πίτσες με χειροποίητες ζύμες και ντοματοκεφτέδες με Γραβιέρα Νάξου. Μάλιστα, στήθηκε και νησιώτικο γλέντι στο οποίο η Ελένη Καρακάση εντυπωσίασε και με τις φωνητικές της ικανότητες στο τραγούδι!
Στο mega και στην εκπομπή mega Σαββατοκύριακο με τον Ντίνο Σιομόπουλο και την Στέλλα Γκαντώνα το 6ο Food Experience Graviera Naxos 2024 είχε τη μεγάλη χαρά να συνδεθεί και να μεταφέρει το ευχάριστο κλίμα των μαθημάτων μαγειρικής.
Μάθημα μαγειρικής σε ζωντανή σύνδεση έκανε και η βουλευτής Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού, η οποία ετοίμασε κρύα ντοματόσουπα σερβιρισμένη με Γραβιέρα Νάξου και κριτσίνια γραβιέρας.
Επίσης, η πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, μαγείρεψε πάνω στο κύμα στην παραλία της Πλάκας, μπρουσκέτες με ντομάτα, σκόρδο, γαύρο και, φυσικά, Γραβιέρα Νάξου!
Το Food Experience Graviera Naxos διοργανώνεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, σε μία προσπάθεια να προωθήσει το πεντανόστιμο τυρί, που έχει χαρακτηριστεί και ως «το χρυσάφι του νησιού» και παράλληλα να γνωρίσει στον κόσμο τις ομορφιές της Νάξου και να προσφέρει στους επισκέπτες της μία αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.
Η υπέροχη γεύση και η απαράμιλλη ποιότητα της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π., του κορυφαίου προϊόντος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και της ναξιώτικης τυροκομίας, αναγνωρίστηκε ακόμη μία φορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Το εκλεκτό, πιστοποιημένο τυρί κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευθεί με το Superior Taste Award με δύο αστέρια από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης των Βρυξελλών (International Taste Institute, πρώην ITQI), το οποίο ιδρύθηκε το 2005 και αποτελεί τον ηγέτη στην αξιολόγηση και πιστοποίηση γεύσης παγκοσμίως.
Η Ε.Α.Σ. Νάξου με το Ελλνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών που υπό την αιγίδα του πραγματοποιήθηκε το 6ο Food Experience Graviera Naxos! 2024 ανακοίνωσαν από κοινού ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Τσαμίχας, πως το επόμενο διάστημα Έλληνες σεφ θα μεταφέρουν γεύσεις και αρώματα Αιγαίου στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, μαγειρεύοντας εκεί ελληνικές συνταγές με Γραβιέρα Νάξου και παρμεζάνα!
Στην παραλία του Αγίου Προκοπίου η Σεφ Βικτόρια Καρβούνη μας παρουσίασε την αυθεντική συνταγή της Ιταλικής Καρμπονάρας, με τους ξένους του food experience Graviera Naxos 2024 να ξεναγούνται στα ναυάγια, που βρίσκονται κοντά στην παραλία, από τους εκπαιδευτές της αναγνωρισμένης σχολής blue fin divers