Mε άλλη μια μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Food Experience Graviera Naxos! Με ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες, που διοργανώθηκε το τριήμερο 14 -16 Ιουνίου στο απόλυτα γαστρονομικό νησί των Κυκλάδων την Νάξο. Έλληνες και Ιταλοί σεφ μαγείρεψαν ιταλικές σπεσιαλιτέ και «απογείωσαν» τα πιάτα τους με τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. υπό την αιγίδα του 

 

Στην περιοχή Κούρος Μελάνων, μια περιοχή με τρεχούμενα νερά, ένας κήπος όαση, με το όνομα Εστία Κούρος Εμπειρία, φιλοξένησε κάποια από τα μαθήματα μαγειρικής του 6ου Food Experience Graviera Naxos 2024. Ο Δημήτρης Καπούνης (Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου) ετοιμάζει το φούρνο με τον πρόεδρο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητήριου Γιάννη Τσαμίχα ενώ στο τραπέζι ετοιμάζουν τα υλικά της συνταγής ο chef Χρήστος Μπάρκας με το Χρήστο Νέζο.

Ιταλική κουζίνα: Στο 6ο Food Experience Graviera Naxos

Τα ξεχωριστά cooking lessons παρέδωσε ο γνωστός σεφ (και πρώην παίκτης του Master Chef), Χρήστος Μπάρκας, σε πανέμορφες κουζίνες μέσα στη φύση του κυκλαδίτικου τοπίου. Μαγειρέματα σε καταπράσινα κτήματα με παραδοσιακούς ξυλόφουρνους. Συνταγές, που μαγειρεύτηκαν πάνω στο κύμα αλλά και μέσα σε ελαιώνες, έκαναν και αυτό το Food Experience του 2024  μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας.

Ιταλική κουζίνα: Στο 6ο Food Experience Graviera Naxos

Ο chef Χρήστος Μπάρκας την πρώτη μέρα του Food Experience στην παραλία της Πλάκας που η Ε.Α.Σ. Νάξου είχε στήσει μια μικρή κουζίνα στην άμμο

 

Διάσημοι ηθοποιοίδημοσιογράφοι αλλά και πολιτικοί μαγείρεψαν νιόκι α λα μελαντσάναριζότο μιλανέζφρούτι ντι μάρεπακέρι α λα μπολονέζκαρπάτσιο λαχανικών, γνήσιες Ιταλικές πίτσες και πολλές ακόμη συνταγές – όλες με Γραβιέρα Νάξου – που ικανοποίησαν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο

H Μαρία Αντουλινάκη, η Τζένη Διαγούπη, η δημοσιογράφος  των Παραπολιτικών Σπυριδούλα Τριάντου και η  Ελένη Καρακάση 

 

Ιταλική κουζίνα: Στο 6ο Food Experience Graviera Naxos

Οι αγαπημένες ηθοποιοί, Ελένη ΚαρακάσηΤζένη Διαγούπη και Μαρία Αντουλινάκη, αποδείχθηκαν πολύ καλές «μαθήτριες» αφού έμαθαν και έκαναν  ιταλικές πίτσες με χειροποίητες ζύμες και ντοματοκεφτέδες με Γραβιέρα Νάξου. Μάλιστα, στήθηκε και νησιώτικο γλέντι στο οποίο η Ελένη Καρακάση εντυπωσίασε και με τις φωνητικές  της ικανότητες στο τραγούδι!

Στο mega και στην εκπομπή mega Σαββατοκύριακο με τον Ντίνο Σιομόπουλο και την Στέλλα Γκαντώνα το 6ο Food Experience Graviera Naxos 2024 είχε τη μεγάλη χαρά να συνδεθεί και να μεταφέρει το ευχάριστο κλίμα των μαθημάτων μαγειρικής.

Ιταλική κουζίνα: Στο 6ο Food Experience Graviera Naxos

Ελένη Λαζάρου, Ελένη Καρακάση, Χρήστος Νέζος, Κατερίνα Μπατζελή, Τζένη Διαγούπη στο χωριό Μέλανες εκεί που γίνονται τα μαθήματα μαγειρικής της Κατερίνας Κονδύλη 

Ιταλική κουζίνα: Στο 6ο Food Experience Graviera Naxos

Μάθημα μαγειρικής σε ζωντανή σύνδεση έκανε και η βουλευτής Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού, η οποία ετοίμασε κρύα ντοματόσουπα σερβιρισμένη με Γραβιέρα Νάξου και κριτσίνια  γραβιέρας.

Ιταλική κουζίνα: Στο 6ο Food Experience Graviera Naxos

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Iphimedia Μιχάλης Κρητικός του μοναδικού luxury hotel, που έχει στους κήπους του ένα μεγάλο ελεώνα όπου πραγματοποιούνται cooking lessons μαζί με τον Δημήτρη Καπούνη και την Βουλευτή Κυκλάδων Κατερίνα Μονογιού που μαγείρεψε με τον Χρήστο Μπάρκα Live στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα με τον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου.

Επίσης, η πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, μαγείρεψε πάνω στο κύμα στην παραλία της Πλάκας, μπρουσκέτες με ντομάτα, σκόρδο, γαύρο και, φυσικά, Γραβιέρα Νάξου!

Ιταλική κουζίνα: Στο 6ο Food Experience Graviera Naxos

Στην παραλία της Πλάκας ο chef Χρήστος Μπάρκας με την Κατερίνα Μπατζελή

 

Επάνω στο καΐκι ο chef Χρήστος Μπάρκας με τον Γιάννη Τσαμίχα πρόεδρο του Ελληνο-ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας και τον Χρήστο Νέζο παρουσίασαν στον ΣΚΑΙ την Ιταλική συνταγή με φρούτα της θάλασσας.

 

Ιταλική κουζίνα: Στο 6ο Food Experience Graviera Naxos

Ναξιώτικα φαγητά με προϊόντα της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου γεύτηκαν στο Φάρο του Άλικου οι καλεσμένοι

 

Το Food Experience Graviera Naxos διοργανώνεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, σε μία προσπάθεια να προωθήσει το πεντανόστιμο τυρί, που έχει χαρακτηριστεί και ως «το χρυσάφι του νησιού» και παράλληλα να γνωρίσει στον κόσμο τις ομορφιές της Νάξου και να προσφέρει στους επισκέπτες της μία αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

Νιόκι α λα μελαντσάνα

 

Η  υπέροχη γεύση και η απαράμιλλη ποιότητα της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π., του κορυφαίου προϊόντος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και της ναξιώτικης τυροκομίας, αναγνωρίστηκε ακόμη μία φορά  σε παγκόσμιο επίπεδο. Το εκλεκτό, πιστοποιημένο τυρί κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευθεί με το Superior Taste Award με δύο αστέρια από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης των Βρυξελλών (International Taste Institute, πρώην ITQI), το οποίο ιδρύθηκε το 2005 και αποτελεί τον ηγέτη στην αξιολόγηση και πιστοποίηση γεύσης παγκοσμίως.

Ελένη Λαζάρου, Χρήστος Νέζος

 

Η Ε.Α.Σ. Νάξου με το Ελλνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών που υπό την αιγίδα του πραγματοποιήθηκε το 6ο Food Experience Graviera Naxos! 2024  ανακοίνωσαν από κοινού ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Τσαμίχας, πως το επόμενο διάστημα Έλληνες σεφ θα μεταφέρουν γεύσεις και αρώματα Αιγαίου στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, μαγειρεύοντας εκεί ελληνικές συνταγές με Γραβιέρα Νάξου και παρμεζάνα!

Ιταλική κουζίνα: Στο 6ο Food Experience Graviera Naxos

 

 

Μοναδική γαστρονομική εμπειρία με πιπεράκια μπακάλικα του Πέτρου Άτσαλου, που ταξίδεψαν από τις Σέρρες στην Νάξο κι ενθουσίασαν τους καλεσμένους. 

 

Στην παραλία του  Αγίου Προκοπίου η Σεφ Βικτόρια Καρβούνη  μας παρουσίασε την αυθεντική συνταγή της Ιταλικής Καρμπονάρας, με τους ξένους του food experience Graviera Naxos 2024 να ξεναγούνται στα ναυάγια, που βρίσκονται κοντά στην παραλία, από τους εκπαιδευτές της αναγνωρισμένης σχολής blue fin divers



 

 

Ελληνικά και Κυπριακά κανάλια συνδέθηκαν ζωντανά με το 6ο Food Experience Graviera Naxos 2024