Μπύρα: Οι 5 κορυφαίες τάσεις για το 2025
Δείτε αναλυτικά
Σε μια σειρά νέων εκθέσεων, που αναδεικνύουν την πιθανή ανάπτυξη της βιομηχανίας ζυθοποιίας, παρουσιάζονται και οι πέντε κορυφαίες τάσεις στις μπύρες για το 2025
Σε μια σειρά νέων εκθέσεων, που αναδεικνύουν την πιθανή ανάπτυξη της βιομηχανίας ζυθοποιίας, παρουσιάζονται και οι πέντε κορυφαίες τάσεις στις μπύρες για το 2025.
*Διαβάστε ακόμα: Μας παρακολουθεί η Smart TV μας - Πώς να περιορίσετε την "κατασκοπεία" της;
Αυτές είναι, σύμφωνα με το thedrinksbusiness.com:
Μπύρες με γεύση φρούτων
Οι μπύρες με γεύση φρούτων αναμένεται να είναι στο επίκεντρο της αύξησης των πωλήσεων στον τομέα τα επόμενα πέντε χρόνια, με τις μπύρες με γεύση κεράσι να ηγούνται ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ποικιλία και τις μπύρες με γεύση βατόμουρου να κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων.
Σύμφωνα με νέα δεδομένα από τους αναλυτές ποτών της Research & Markets, η παγκόσμια κατηγορία μπύρας με φρούτα εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 433,2 εκατομμύρια δολάρια έως το 2030, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 4,7% από το 2025 έως το 2030.
Η έκθεση ανέφερε ότι «σε ό,τι αφορά τη γεύση, η αγορά διαιρείται σε ροδάκινο, βατόμουρο, κεράσι, βερίκοκο και άλλες», με το βατόμουρο να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά το 2019 (29,9%), λόγω της υψηλής δημοτικότητας αυτής της γεύσης μεταξύ των νέων καταναλωτών. Η ποικιλία του κερασιού αναμένεται να επεκταθεί με τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης, 5,1%, λόγω της μεγάλης δημοτικότητάς της μεταξύ των γυναικών.
Αληθινή lager αντί για ersatz lager
Η τάση για «πραγματική» lager αντί για ersatz lager κερδίζει έδαφος στις ΗΠΑ, με πολλές ζυθοποιίες να προσφέρουν μια ποικιλία από lagers, πέρα από τις κλασικές pilsners. Η ζήτηση για αυθεντικά, ποιοτικά lager αυξάνεται, με ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση του ενδιαφέροντος για τις τσεχικές μπύρες στις ΗΠΑ.
Τοπικές μπύρες
Οι μικρότερες ζυθοποιίες στρέφονται όλο και περισσότερο στην εξυπηρέτηση της τοπικής αγοράς τους, δημιουργώντας μπύρες που πωλούνται μόνο στην περιοχή τους. Αυτή η τάση προσφέρει στους καταναλωτές ένα μοναδικό προϊόν και στις μικρές ζυθοποιίες έναν τρόπο να παραμείνουν κερδοφόρες, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την τοπική ζήτηση και το μάρκετινγκ.
Μπύρες με γεύση ζαχαρωτών
Η τάση για μπύρες με γεύσεις ζαχαρωτών, όπως μαλλί της γριάς, γλειφιτζούρια και αλμυρές καραμέλες αναπτύσσεται σε ορισμένα μέρη των ΗΠΑ. Αυτές οι μπύρες είναι μια φυσική εξέλιξη των φρουτωδών sour και των μπυρών με γεύση σοκολάτας και φυστικοβούτυρου, ενώ προσφέρουν μια νοσταλγική αίσθηση στους καταναλωτές που αναζητούν γεύσεις από τη δεκαετία του 1980 και του 1990.
Ελαφριές και υγιεινές μπύρες
Η ζήτηση για πιο ελαφριές μπύρες με καθαρές γεύσεις αυξάνεται και γίνονται δημοφιλείς ξανά. Οι υγιεινές μπύρες, που περιλαμβάνουν συστατικά όπως ηλεκτρολύτες, βιταμίνες, ανόργανα άλατα, αντιοξειδωτικά και ακόμα και σπιρουλίνα, βρίσκονται σε άνοδο, με τους καταναλωτές να αναζητούν μια πιο υγιεινή εκδοχή της μπύρας.
*Διαβάστε ακόμα: Μας παρακολουθεί η Smart TV μας - Πώς να περιορίσετε την "κατασκοπεία" της;
Οι 5 κορυφαίες τάσεις στις μπύρες για το 2025
Αυτές είναι, σύμφωνα με το thedrinksbusiness.com:Μπύρες με γεύση φρούτων
Οι μπύρες με γεύση φρούτων αναμένεται να είναι στο επίκεντρο της αύξησης των πωλήσεων στον τομέα τα επόμενα πέντε χρόνια, με τις μπύρες με γεύση κεράσι να ηγούνται ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ποικιλία και τις μπύρες με γεύση βατόμουρου να κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων.
Σύμφωνα με νέα δεδομένα από τους αναλυτές ποτών της Research & Markets, η παγκόσμια κατηγορία μπύρας με φρούτα εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 433,2 εκατομμύρια δολάρια έως το 2030, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 4,7% από το 2025 έως το 2030.
Η έκθεση ανέφερε ότι «σε ό,τι αφορά τη γεύση, η αγορά διαιρείται σε ροδάκινο, βατόμουρο, κεράσι, βερίκοκο και άλλες», με το βατόμουρο να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά το 2019 (29,9%), λόγω της υψηλής δημοτικότητας αυτής της γεύσης μεταξύ των νέων καταναλωτών. Η ποικιλία του κερασιού αναμένεται να επεκταθεί με τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης, 5,1%, λόγω της μεγάλης δημοτικότητάς της μεταξύ των γυναικών.
Αληθινή lager αντί για ersatz lager
Η τάση για «πραγματική» lager αντί για ersatz lager κερδίζει έδαφος στις ΗΠΑ, με πολλές ζυθοποιίες να προσφέρουν μια ποικιλία από lagers, πέρα από τις κλασικές pilsners. Η ζήτηση για αυθεντικά, ποιοτικά lager αυξάνεται, με ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση του ενδιαφέροντος για τις τσεχικές μπύρες στις ΗΠΑ.
Τοπικές μπύρες
Οι μικρότερες ζυθοποιίες στρέφονται όλο και περισσότερο στην εξυπηρέτηση της τοπικής αγοράς τους, δημιουργώντας μπύρες που πωλούνται μόνο στην περιοχή τους. Αυτή η τάση προσφέρει στους καταναλωτές ένα μοναδικό προϊόν και στις μικρές ζυθοποιίες έναν τρόπο να παραμείνουν κερδοφόρες, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την τοπική ζήτηση και το μάρκετινγκ.
Μπύρες με γεύση ζαχαρωτών
Η τάση για μπύρες με γεύσεις ζαχαρωτών, όπως μαλλί της γριάς, γλειφιτζούρια και αλμυρές καραμέλες αναπτύσσεται σε ορισμένα μέρη των ΗΠΑ. Αυτές οι μπύρες είναι μια φυσική εξέλιξη των φρουτωδών sour και των μπυρών με γεύση σοκολάτας και φυστικοβούτυρου, ενώ προσφέρουν μια νοσταλγική αίσθηση στους καταναλωτές που αναζητούν γεύσεις από τη δεκαετία του 1980 και του 1990.
Ελαφριές και υγιεινές μπύρες
Η ζήτηση για πιο ελαφριές μπύρες με καθαρές γεύσεις αυξάνεται και γίνονται δημοφιλείς ξανά. Οι υγιεινές μπύρες, που περιλαμβάνουν συστατικά όπως ηλεκτρολύτες, βιταμίνες, ανόργανα άλατα, αντιοξειδωτικά και ακόμα και σπιρουλίνα, βρίσκονται σε άνοδο, με τους καταναλωτές να αναζητούν μια πιο υγιεινή εκδοχή της μπύρας.