Taste Atlas: Δύο ελληνικά πιάτα με αρνί βρίσκονται στα τρία καλύτερα του κόσμου
Νέα διάκριση
Μία ακόμα διάκριση για την ελληνική κουζίνα

Νέα διάκριση στη διεθνή γαστρονομία αποκτά η ελληνική κουζίνα και αυτή τη φορά το ελληνικό, παραδοσιακό αρνάκι κερδίζει τις γευστικές εντυπώσεις. Σύμφωνα με τοTaste Atlas δύο ελληνικά πιάτα με αρνί βρίσκονται σε πολύ υψηλές θέσεις.
Φυσικά, τα κλασικά παϊδάκια που λατρεύουν Έλληνες και ξένοι τουρίστες ήταν αυτά που τερμάτισαν πρώτα στις καλύτερες συνταγές με αρνί του κόσμου, ενώ το κρητικό αντικριστό βρέθηκε στην τρίτη θέση. Τα αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα, που μαζί με το αρνί στη σούβλα είχε την τιμητική του την Κυριακή του Πάσχα, είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που είναι δημοφιλές σε όλη τη χώρα.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το τουρκικό Cag kebabı, μια ποικιλία κεμπάπ που προέρχεται από την πόλη Ερζερούμ. Φτιάχνεται με αρνί που μαρινάρεται με κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι για περίπου 12 ώρες και στη συνέχεια τοποθετείται σε ένα μεγάλο οριζόντιο σουβλάκι και ψήνεται σε φωτιά με ξύλα.
Διαβάστε επίσης: Taste Atlas: Δύο ελληνικές σαλάτες στη λίστα με τις καλύτερες στον κόσμο
Στην τρίτη θέση επιστρέφει και πάλι ένα ελληνικό πιάτο, αυτή τη φορά το αντικριστό, μια παραδοσιακή τεχνική μαγειρέματος κρέατος στην Κρήτη. Ένα νεαρό αρνί (ή ένα κατσίκι) κόβεται σε τέσσερα κομμάτια (που λέγονται γουλίδια), αλατίζεται και τοποθετείται σε μεγάλα ξύλινα σουβλάκια που είναι τοποθετημένα γύρω από τη φωτιά σε κυκλικό σχήμα. Αυτή η διαδικασία αφήνει το κρέας να ψηθεί στο δικό του λίπος. Το κρέας ψήνεται αργά, μερικές φορές έως και έξι ώρες, και αναπτύσσει διαφορετικές γεύσεις στη διαδικασία.
Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν τα τουρκικά Ντονέρ κεμπάπ και κεμπάπ Άδανα. Το Ντονέρ κεμπάπ είναι μια λιχουδιά που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο και αποτελείται από ψητά κομμάτια κρέατος που τεμαχίζονται. Το κρέας είναι συνήθως καρυκευμένο με φρέσκα βότανα και μπαχαρικά.
Το κεμπάπ Άδανα ή το κεμπάπ των Αδάνων είναι ένα πιάτο που αποτελείται από κιμά στο χέρι, τοποθετημένο σε ένα φαρδύ σιδερένιο σουβλάκι και ψημένο στη σχάρα σε ανοιχτό μαγκάλ με αναμμένα κάρβουνα. Το κεμπάπ πήρε το όνομά του από τα Άδανα, την πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, και ήταν αρχικά γνωστό ως κεμπάπ κιμάς.