Συνήθειες που έχουν οι Γιαπωνέζες και μένουν πάντα αδύνατες
Ο δεκάλογος της Γιαπωνέζας για σίγουρα αποτελέσματα
Aν και τα τελευταία χρόνια η γιαπωνέζικη κουλτούρα έχει επηρεαστεί πολύ από την Αμερική, υπάρχουν κάποια πράγματα που μένουν απαράλλακτα.
Ο δεκάλογος της Γιαπωνέζας είναι ο παρακάτω:
- H διατροφή τους έχει μεγάλη ποικιλία. Προτιμούν τα ψάρια, τα φύκια, τα λαχανικά, την σόγια, το ρύζι, τα φρούτα και το πράσινο τσάι.
- Το πρωινό είναι το κυρίως γεύμα της ημέρας.
- Η διατροφή τους είναι ευέλικτη και ισορροπημένη και φυσικά δεν τρώνε fast food.
- Tο χειμώνα τρώνε ψάρια είτε κρέας, πίνουν ζεστά ροφήματα και δοκιμάζουν διάφορες παραλλαγές σε σούπες, ενώ το καλοκαίρι προτιμούν κρύες σούπες, θαλασσινά, κρύο ramen και σαλάτες.
- Τα φαγητά είναι είτε βραστά είτε ψητά, είτε στον ατμό, στην σχάρα ή σε ειδικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι.
- Τα λαχανικά κόβονται σε φέτες να μαγειρεύονται πιο γρήγορα, ενώ διατηρούν τέλεια τα συστατικά τους.
- Ο ζωμός λαχανικών αντικαθιστά τα μπαχάρια που βάζουμε εμείς - δεν βάζουν μπαχαρικά και προτιμούν τα φαγητά ελαφριά, για να μη ταλαιπωρείται το στομάχι, το συκώτι και τα νεφρά.
- Το φαγητό είναι τελετουργικό στην Ιαπωνία. Θέλει το χρόνο του, ακόμη και στο στήσιμο του τραπεζιού.
- Εννοείται πως τρώνε αργά με μικρά κομμάτια και οι μερίδες είναι μικρές.
- To πρωινό μπορεί να γίνει και το μεσημεριανό τους και περιλαμβάνει ψάρι, ρύζι, ομελέτα, σούπα, σόγια με χόρτα, φύκια και τσάι.