Κριστιάν Ντιόρ : Ο μόδιστρος του ονείρου
Περισσότερα από 300 φορέματα Dior, από την εποχή του διάσημου μόδιστρου έως τις ημέρες μας θα εκτίθενται στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών στο Παρίσι με την ευκαιρία των 70 χρόνων του γαλλικού οίκου μόδας
Η έκθεση που θα τιμήσει το σύμπαν του ιδρυτή και τη δουλειά έξι καλλιτεχνικών διευθυντών που τον διαδέχτηκαν: Ιβ Σεν Λοράν, Μαρκ Μποάν, Τζιανφράνκο Φερέ, Τζον Γκαλιάνο, Ραφ Σίμονς και σήμερα Μαρία Γκράτσια Κιούρι.
Η προηγούμενη αναδρομική στο Παρίσι είχε πραγματοποιηθεί το 1987 στο Μουσείο Διακοσμητκών Τεχνών αλλά ήταν αφιερωμένη μόνο στην εποχή του Κριστιάν Ντιόρ (1947-1957), από την ίδρυση του οίκου και την επανάσταση του New Look έως τον ξαφνικό θάνατο του μόδιστρου σε ηλικία 52 ετών.
Αυτή η νέα αναδρομική παρουσιάζει σε μια επιφάνεια σχεδόν 3.000 τ.μ. μια χρονολογική και θεματική διαδρομή, βασισμένη στην ιδέα της ιστορικού μόδας Φλοράνς Μίλερ και του διευθυντή του μουσείου Ολιβιέ Γκαμπέ. Η έκθεση ανοίγει με μια υπενθύμιση της ζωής του Κριστιάν Ντιόρ, από τα παιδικά χρόνια στη Γκαρνβίλ έως την είσοδό του στην υψηλή ραπτική, την εξέλιξη της σιλουέτας Dior από τo περίφημο ταγιέρ Bar έως τη συνεισφορά των έξι διαδοχικών καλλιτεχνικών διευθυντών του οίκου.
Η έκθεση δεν παραλείπει να κάνει αναφορά στην τεχνογνωσία των ατελιέ, στις διάσημες πελάτισσες που συνέβαλαν στην ακτινοβολία του οίκου, Γκρέις του Μονακό, Λαίδη Νταϊάνα, Τζένιφερ Λόρενς...
Εκτός από τα 300 φορέματα υψηλής ραπτικής, θα εκτίθενται ιδιαίτερα υφάσματα του ατελιέ, φωτογραφίες της μόδας, εκατοντάδες έγγραφα και αξεσουάρ (καπέλα, κοσμήματα, τσάντες, παπούτσια...), όπως και πίνακες ζωγραφικής, έπιπλα και αντικείμενα τέχνης που αντανακλούν το ενδιαφέρον για την τέχνη του "Monsieur Dior".
Τα φορέματα προέρχονται από συλλογές του οίκου Ντιόρ, του Μουσείου Διακοσμητικών Τεχνών αλλά κυρίως του Palais Galliera όπως ονομάζεται το Μουσείο Μόδας της πόλης του Παρισιού, του μουσείου Κριστιάν Ντιόρ στη Γκρανβίλ, του Βικτόρια και 'Αλμπερτ στο Λονδίνο, της Met στη Νέα Υόρκη, του Μουσείου De Young στο Σαν Φρανσίσκο, του Ιδρύματος Πιέρ Μπερζέ-Ιβ Σεν Λοράν.