Μοιάζει να δημιουργήθηκε από εμμονή στο τέλειο και στην λεπτομέρεια. Για κάποιους ο καφές είναι απλά ένας… καφές! Για τους ιδιοκτήτες του «underdog» ωστόσο είναι πολλά παραπάνω. Βρισκόμαστε στο Θησείο.

Με το που μπεις, ανεβαίνεις λίγα σκαλάκια και ανοίγεται μπροστά σου ένας ιδιαίτερος χώρος με λεπτομέρειες σε κάθε γωνιά. Χώρος πολυεπίπεδος, ζεστός αλλά ανοιχτός και ευχάριστος. Τραπέζια ξύλινα, καρέκλες από σχολείο άλλης εποχής και ατμόσφαιρα σαν συνονθύλευμα παράδοσης και μοντέρνων εικόνων.

Όλα ανακατεμένα με την πέτρα στους τοίχους και ένα μαύρο σκύλο, που δεσπόζει, είναι άλλωστε το σήμα του μαγαζιού.

Στην μέση του μαγαζιού ένα μεγάλο μπαρ, εκεί φτιάχνεται ο καφές – ολόκληρη η ιεροτελεστία σε κοινή θέα- και γύρω γύρω λεπτομέρειες (βλ. καβουρδιστή) που αναδύουν άρωμα καφέ από άκρη σε άκρη. Extra plus ο φουλ κατάλογος για τους πιστούς ακόλουθους της μόδας που ακούει στο όνομα brunch.

Επιλογές πολλές, τόσες ώστε να καλύψουν όλη την γκάμα των προτιμήσεων. Αυγά, pancakes, burger σε πρωτότυπους και ιδιαίτερους συνδυασμούς που ξεφεύγουν από όσα έχει δοκιμάσει. Πήρα σαλάτα φακής, fried eggs, chicken burger και για κλείσιμο μια γλυκιά αμαρτία, pancakes με κρέμα cheesecake και μπισκότα.

Μπορείτε όμως να τις αγοράσετε και για το σπίτι επιλογές σε τσάι, σοκολάτες, σπιτικές λεμονάδες αλλά και αξεσουάρ για την παρασκευή του καφέ.


Βαθμολογία: 4,5/5

*Από το «Ρουα Ματ», στο ένθετο «Πολιτισμός» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, 3/11/2017