Στο άκουσμα του όρου Αντιγήρανση οι περισσότεροι σκεπτόμαστε θεραπείες αισθητικής ιατρικής, δερματολογικά σκευάσματα με αντιγηραντικές ικανότητες, υποσχέσεις για ευεξία και λαμπερό δέρμα καθώς και διατροφολογικά μυστικά για εύκολη απώλεια σωματικού βάρους. Ο όρος είναι ευρύς αλλά η Ιατρική Αντιγήρανση είναι συγκεκριμένη και αποτελεί ειδικότητα της Ιατρικής και κλάδο της Ιατρικής Έρευνας.
Στόχος της είναι η έγκαιρη διάγνωση, η πρόληψη, η θεραπεία και η αναστροφή της γήρανσης. Είναι αποκύημα της σύγχρονης Ιατρικής Έρευνας και χρησιμοποιεί τεκμηριωμένες μεθοδολογίες για την εξέταση και θεραπεία των ασθενών.

Μέλλον ή παρόν;
Η σύγχρονη έρευνα στα πλαίσια της Ιατρικής Αντιγήρανσης είναι συναρπαστική. Κάθε ημέρα συμβαίνει και ένα καινούργιο θαύμα. Ανακαλύπτονται συνεχώς νέα βιολογικά και βιοχημικά μονοπάτια, που επιτρέπουν στους επιστήμονες να διεισδύουν όλο και περισσότερο στον άδυτο κόσμο της βιολογικής γήρανσης. Όσο αυξάνονται οι γνώσεις μας σε αυτό το ερευνητικό πεδίο, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να ζήσουμε το Big Bang της Ιατρικής Αντιγήρανσης, τα επόμενα χρόνια.
Η Ιατρική Αντιγήρανση βρίσκεται επί του παρόντος σε εμβρυικό στάδιο, αλλά συνεχώς εξελισσόμενη θα προσφέρει στο άμεσο μέλλον την επιλογή μιας υγιέστερης και μακροβιότερης ζωής σε εκατοντάδες ανθρώπους.
Επίκαιρος στόχος είναι η καλύτερη πληροφόρηση του κοινού, η αλλαγή της λογικής της ιατρικής κοινότητας, η αποδοχή των τεκμηριωμένων μεθόδων της αντιγήρανσης καθώς επίσης και η ολιστική και εξατομικευμένη προσέγγιση του ασθενούς.

Στόχος το ταξίδι ή ο προορισμός;
Καθίσταται σαφές ότι η μονοδιάστατη επιμήκυνση της ζωής χωρίς την ταυτόχρονη εξασφάλιση της ευζωίας δεν μπορεί να είναι ο στόχος. Η εικόνα ενός 105 ετών ανήμπορου, ανοϊκού, απομονωμένου, μοναχικού υπερήλικα δε συνάδει με τις αρχές της Αντιγήρανσης.
Η Ιατρική Αντιγήρανση ταυτίζεται με ένα ταξίδι Προληπτικής Ιατρικής, με αλλαγή της καθημερινότητάς μας (life style) που περιλαμβάνει ποιοτική διατροφή, άσκηση, αποφυγή τοξικών παραγόντων, εσωτερική ηρεμία και κοινωνικοποίηση και συνδυάζεται με εφαρμογή ετήσιων εξατομικευμένων προληπτικών εξετάσεων, με στόχο την πρόληψη εκφυλιστικών ασθενειών που προάγουν το γήρας όπως η οστεοπόρωση, ο σακχαρώδης διαβήτης και ο καρκίνος.
Συνοδοιπόρος του ταξιδιού ο Εξειδικευμένος Ιατρός της Ιατρικής Αντιγήρανσης και εφόδια μας τα εξής :
• Ο θερμιδικός περιορισμός
• η μείωση του χρόνιου στρες
• η κατανάλωση προϊόντων με μειωμένο γλυκαιμικό δείκτη
• η τακτική ενασχόληση με φυσική άσκηση
• η ορθολογική χρήση Ορθομοριακών σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής
• καθώς και η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης με βιοπανομοιότυπες ορμόνες

Απολογισμός του ταξιδιού
Και αν κατορθώσουμε να φέρουμε εις πέρας το ταξίδι της ζωής, πιστοί στις αρχές της Ιατρικής Αντιγήρανσης, χρησιμοποιώντας τα όλο και περισσότερα νέα εφόδια, το σίγουρο είναι ότι θα μας εξασφαλίσουν όχι μόνο μακροζωία αλλά και ευζωία.
Εν κατακλείδι ακολουθώντας τις επιταγές της Αντιγήρανσης με αλλαγή της καθημερινότητάς μας και με στοχοθέτηση προτεραιοτήτων, φτάνουμε στην «Ιθάκη» μας υγιέστεροι σωματικά και ψυχικά, μεταδίδοντας στις επόμενες γενιές την υγιή στάση ζωής.
Η συλλογή εμπειριών, γνώσεων και αφουγκράσματος του σώματός μας επιμηκύνει το ταξίδι της ζωής, προσδίδοντάς του ποιότητα.
Σας προσκαλούμε σε αυτό το ταξίδι……..