1.

Τι θα χρειαστείτε: Μπανάνες, ελαιόλαδο και μέλι.

Σε κανέναν δεν αρέσει να τρώει πολυγινομένες μπανάνες αλλά αντί να τις πετάξετε μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να δώσετε λάμψη στα μαλλιά σας, φτιάχνοντας μία σούπερ θρεπτική μάσκα. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο κάνουν τον άξονα τρίχας πιο λαμπερό και δυνατό.

Αφού λοιπόν βάζετε τις μπανάνες σε ένα μπολ, στη συνέχεια προσθέστε ελαιόλαδο, το οποίο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, που βοηθά να διεισδύσουν τα υλικά στα σκέλη τρίχας πιο εύκολα και παράλληλα παρέχει και ένα στρώμα της υγρασίας για τα αφυδατωμένα μαλλιά. Έπειτα προσθέστε το μέλι, το οποίο όχι μειώνει τη θραύση και το φριζάρισμα, αλλά περιποιείται τα μαλλιά και χαρίζει λάμψη, την οποία μπορεί να έχασαν εξαιτίας του βιαστικό χειμερινού καιρού.

Ανακατέψτε τα υλικά, κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μετά από 25 λεπτά.

2.

Τι θα χρειαστείτε: Φρέσκα φύλλα αλόης, ελαιόλαδο και καστορέλαιο (ή όποιο αιθέριο έλαιο προτιμάτε).

Το styling των μαλλιών μπορεί να είναι απογοητευτικό, ειδικά όταν τα μαλλιά σας είναι άψυχα και ξηρά. Αν έχετε δοκιμάσει προϊόντα περιποίησης μαλλιών με αλόη βέρα για ενυδάτωση χωρίς όμως να δείτε κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, τότε μάλλον πρέπει να σκεφτείτε να πάρετε τα καλύτερα οφέλη από την ίδια την πηγή.

Πάρτε ένα φύλλο αλόης και κόψτε το στην μέση, έπειτα με τη γέλη κάντε απαλό μασάζ στις ρίζες των μαλλιών. Στην συνέχεια σε ένα μπολ προσθέστε ελαιόλαδο και καστορέλαιο (ή όποιο αιθέριο έλαιο προτιμάτε) ανακατέψτε και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.

Κρατείστε το στα μαλλιά σας για λίγα λεπτά και μετά σαπουνίστε τα κανονικά. Το αποτέλεσμα θα είναι εκθαμβωτικό.

3.

Τι θα χρειαστείτε: Γιαούρτι, ένα αυγό και μέλι.

Η διάσημη ηθοποιός του Bollywood Πριγιάνκα Τσόπρα προσφέρει το δικό της μυστικό σπιτικής μάσκας για υπέροχα και λαμπερά μαλλιά, όπως τα δικά της.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά απλή συνταγή, με τρία συστατικά που καταπολεμά το λεπιοειδές και ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής. Το βασικό συστατικό της μάσκας είναι το γιαούρτι, το οποίο έχει αντι-μυκητιασική δράση που καταστέλλει την πιτυρίδα. Το δεύτερο συστατικό είναι τα αυγά, τα οποία είναι μεγάλη πηγή πρωτεΐνης και βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών και τρίτον μέλι που χρησιμοποιείται για ενυδάτωση.

Ανακατέψτε τα τρία υλικά μέσα σε ένα μπολ, κάντε απαλό μασάζ στις ρίζες, περιμένετε για λίγα λεπτά και μετά ξεβγάλετε.

4.

Τι θα χρειαστείτε: Αβοκάντο, γάλα, ελαιόλαδο, μέλι και αν θέλετε αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Με αυτή τη μάσκα θα κλειδώσετε την υγρασία και θα προστατεύσετε τα μαλλιά σας από το έντονο κτένισμα, το βούρτσισμα, και το καθημερινό αλλά και επιζήμιο styling.

Ανακατέψτε τα υλικά μέσα σε ένα μπολ, κάντε απαλό μασάζ στα μαλλιά σας και απλώστε το μίγμα σε όλη την επιφάνεια τους.

Περιμένετε για λίγα λεπτά και μετά ξεβγάλετε.

5.

Τι θα χρειαστείτε: Μπεντονίτης άργιλος και μηλόξυδο.

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες μάσκες για το δέρμα, αλλά είναι επίσης φανταστική για να αντιμετωπίσετε την φθορά των μαλλιών. Ο συγκεκριμένος πηλός από άργιλο είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την αποτοξίνωση της τρίχας και για τον καθαρισμό. Από την άλλη το μηλόξυδο επαναφέρει τη φυσική ισορροπία του pH της τρίχας, καταπολεμάει το σπάσιμο της τρίχας και χρησιμοποιείται επίσης ως ένα ξέβγαλμα για σοβαρά φθαρμένα μαλλιά.

Εφαρμόστε το μίγμα απλόχερα σε όλο τα μαλλιά σας , φροντίζοντας ο άξονα της τρίχας να είναι πλήρως ντυμένος.

Ξεβγάλετε το μίγμα μετά από λίγα λεπτά και λουστείτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αμερικανικής Elle.