Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τις φωτογραφίες και τα στοιχεία της εγκληματικής οργάνωσης που ευθύνεται για τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας τον Απρίλιο του 2022, την εκτέλεση του Βασίλη Ρουμπέτη και του γαμπρού του, Διονύση Μουζακίτη, στον Κορυδαλλό τον Ιούνιο του 2023, την απόπειρα ανθρωποκτονίας έναν μήνα αργότερα σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας, τον εμπρησμό αυτοκινήτων σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων στον Ασπρόπυργο που ανήκε στην οικογένεια Σκαφτούρου και τον εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη όπου καταστράφηκαν μηχανήματα που σχετίζονται με την παρασκευή καπνικών προϊόντων.

Πρόκειται για τους:

ΑΖΩΙΔΗ Σάββα του Θωμά και της Ινέσσα, γεν. την 11-10-1985 στη Γεωργία,

greek_mafia



ΚΙΟΥΡΝΤΩΒ Δημήτριο του Σπάρτακου και της Ελβίσα, γεν. την 16-03-1983 στη Γεωργία,

kiorntov



ΣΕΝΓΕΡΟΒ Δημήτριο του Ευσταθίου και της Μαρίνας, γεν. την 22-03-1990 στη Ρωσία,

segkerov



ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ Δημήτριο του Ελευθερίου και της Ευδοξίας, γεν. την 03-12-2003 στη Θεσσαλονίκη,


daskalakis_dimitrios



PAJO XHONATAN του JETNOF ή JETNOR και της NEXHMIE ή NEXHMIJE, γεν. την 01-08-1998 στην Αλβανία,

greek_mafia_sullhpseiss


ΕΜΙΝΙΔΗ Ηλία του Λαμάζι και της Καρίνε, γεν. την 20-09-1995 στη Γεωργία,

eminidis

ΣΟΦΙΑΝΟΒ Λεωνίδα του Αλεξίου και της Αλεξάνδρας, γεν. την 25-01-1983 στο Ουζμπεκιστάν και

sofianov



ΦΥΛΟΠΟΥΛΟ Θεόδωρο του Πολυχρόνη και της Ευδοκίας, γεν. την 11-05-1979 στο Ουζμπεκιστάν.

fulopoulos


Παρουσιάζοντας στις αρχές Ιανουαρίου την υπόθεση ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας, είχε πει ότι τα μέλη διεθνούς οργάνωσης που εμπλέκονται σε υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας και σε περιπτώσεις εκρήξεων-εμπρησμών και συγκεκριμένα:

- Στην ανθρωποκτονία του Γιάννη Σκαφτούρου και τον τραυματισμό από τους πυροβολισμούς δύο συγγενικών του προσώπων την 25-04-2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας. Ειδικότερα δύο άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν με χρήση πυροβόλων όπλων στον Σκαφτούρο, τον οποίον τραυμάτισαν θανάσιμα, τραυματίζοντας παράλληλα και δύο συγγενικά του πρόσωπα. Εν συνεχεία διέφυγαν με μηχανή, την οποία εγκατέλειψαν και κατά τη διάρκεια των ερευνών ανευρέθη. Κατά την αυτοψία στον χώρο, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 23 κάλυκες, 1 βολίδα και 4 θραύσματα βολίδας, ενώ στην επιφάνεια της μηχανής βρέθηκαν αποτυπώματα τα οποία ανήκουν σε μέλος της οργάνωσης.

- Στην ανθρωποκτονία των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, την 07-06-2023 στον Κορυδαλλό, τους οποίους είχαν σκοτώσει την ώρα που έμπαιναν σε πάρκινγκ πολυκατοικίας. Από τις έρευνες στον χώρο είχαν βρεθεί 50 κάλυκες και 5 βολίδες. Έναν μήνα αργότερα ανευρέθη στην περιοχή του Ασπροπύργου κλεμμένο όχημα, στην επιφάνεια του οποίου καθώς και σε αντικείμενα που περιείχε βρέθηκαν αποτυπώματα δύο μελών της οργάνωσης. Παράλληλα, εντός του οχήματος βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, η ανάλυση των οποίων ανέδειξε την εμπλοκή ακόμη δύο μελών της οργάνωσης με την υπόθεση.

- Στην απόπειρα ανθρωποκτονίας άνδρα την 03-07-2023 σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας. Συγκεκριμένα δύο επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα προσέγγισαν το όχημα που οδηγούσε το θύμα και πυροβόλησαν εναντίον του, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του. Στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη μηχανή και διέφυγαν με όχημα που οδηγούσε συνεργός τους. Κατά την αυτοψία στον χώρο βρέθηκαν 5 κάλυκες. Από την προανάκριση ταυτοποιήθηκαν ο φυσικός αυτουργός της επίθεσης και ο οδηγός του οχήματος που διέφυγαν.