Η Ρεάλ Μαδρίτης αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, στο τέλος έκανε τη δουλειά και σκούπισε την Μπασκόνια η οποία πήγε να την κερδίσει μόνο παίζοντας επίθεση. Την κατάλληλη στιγμή όμως μίλησαν οι προσωπικότητες και το βάθος του ρόστερ της "Βασίλισσας" με τον Τσους Ματέο να παίρνει βοήθειες πραγματικά από τους πάντες. Κάπως έτσι η κάτοχος της περσινής Euroleague θα βρεθεί και στο φετινό Final-Four θέλοντας να διατηρήσει τα σκήπτρα της και πλέον θα παρακολουθήσει με απόλυτη ηρεμία τις υπόλοιπες αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα για να μάθει τον αντίπαλό της. 

Για 25 λεπτά οι Βάσκοι έπαιξαν το τέλειο επιθετικά μπάσκετ (ισοφάρισαν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση σε ημίχρονο Playoffs με τους 56 που πέτυχαν στα πρώτα δύο δεκάλεπτα). Ή τουλάχιστον, το κοντινότερο στο τέλειο καθώς προηγήθηκαν μέχρι και με 70-60 στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου. Όπως συνέβη όμως και τις άλλες δύο φορές που βρήκαν παρόμοιο προβάδισμα, η "Βασίλισσα" όχι απλά επέστρεψε αλλά και προσπέρασε με τρίποντο του Ντεκ (73-75).

Τότε ο Μάρκους Χάουαρντ ξεκίνησε το "one-man show". Κι αν στην αρχή αυτό είχε θετικό αντίκτυπο, στη συνέχεια η Ρεάλ τον περιόρισε και απάντησε με 10-0 σερί (80-85). Ο Ταβάρες με τον Γιαμπουσέλε εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στο έπακρο ενώ Γιουλ και Χεζόνια έβαλαν μεγάλα σουτ.

Από πλευράς Μπασκόνια οι φανταστικοί Μίλερ-Μάκινταιρ και Νίκος Ρογκαβόπουλος προσπάθησαν να οδηγήσουν την ομάδα τους σε μεγάλη ανατροπή, όμως εν τέλει δεν βρήκαν τις άμυνες που θα τους έδιναν τη δυνατότητα να την ολοκληρώσουν. 

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 56-52, 73-72, 98-102

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης