Μετά τη σύγκρουσή του με τον Κριστιάν Ρομέρο στο 67' του παιχνιδιού της Μάντσεστερ Σίτι με την Τότεναμ στο Λονδίνο (2-0 οι "πολίτες"), για την 37η αγωνιστική της Premier League, ο Έντερσον ήταν να σκάσει. Η αντικατάστασή του με τον Στέφαν Ορτέγα έφερε ένα ξέσπασμα, το οποίο περιείχε μια όχι ακριβώς φιλειρηνική στιχομυθία με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ένα... δηλητηριώδες βλέμμα του τελευταίου, πέταγμα μπουκαλιού και κλωτσιές στον πάγκο. 

Ανεξαρτήτως των λόγων της έκρηξής του, ο Έντερσον χτύπησε σοβαρά. Ο Βραζιλιάνος πορτιέρε υπέστη κάταγμα στην κόγχη του δεξιού ματιού του και δεν θα δώσει το "παρών" στην αναμέτρηση της Κυριακής 19 Μαΐου (18:00) με τη Γουέστ Χαμ στο "Έτιχαντ", με την οποία η Σίτι θα κατακτήσει, κατά πάσα πιθανότητα, το τέταρτο διαδοχικό τρόπαιο πρωταθλητή στην Premier League, κάτι που θα έχει κάνει μόνο εκείνη.

Ο Στέφαν Ορτέγα, που τον αντικατέστησε στο παιχνίδι του Λονδίνου και μάλιστα έκανε μια καίρια επέμβαση, με το σκορ στο 1-0 υπέρ της Σίτι, σε τετ α τετ με τον Σον, θα είναι κάτω από τα δοκάρια των "πολιτών". Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στον τελικό του FA Cup στο Γουέμπλεϊ, στις 25 Μαΐου με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.