Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από βαριά ήττα με 3-0 στην έδρα της ΑΕΚ στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής της Super League, ενώ ο Άρης απέσπασε την ισοπαλία από τον Ολυμπιακό σ' ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, με τους δύο προπονητές να κάνουν τις δοκιμές τους.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν στο 2ο μόλις λεπτό με τον Ζαμόρα, με τον Παναθηναϊκό από εκεί και μετά να χάνει ένα... τσουβάλι ευκαιρίες αλλά να μη μπορεί να ισοφαρίσει, με αποτέλεσμα να χάνει μία τεράστια ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την ΑΕΚ στον έναν βαθμό. 


Προηγήθηκε νωρίς ο Άρης - Αλλεπάλληλες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού

Σε αντίθεση με τον αγώνα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε στο 2ο μόλις λεπτό ήταν ο Άρης. Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια στην άμυνα των "πρασίνων" και με τον Ζαμόρα - που εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μανού Γκαρθία - έκαναν το 0-1 "παγώνοντας" τη Λεωφόρο

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0vxz0bhqni9)
Μετά την αρχική ψυχρολουσία, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε και πίεσε με στόχο να ισοφαρίσει γρήγορα, αλλά λογάριαζε χωρίς τον... ξενοδόχο Κουέστα που έξι λεπτά μετά το γκολ απέκρουσε την κεφαλιά του Ούγκο σε κόρνερ. Το "τριφύλλι" συνέχισε να πιέζει με τον Βέρμπιτς και τον Τσέριν αλλά δεν κατάφερε να κάνει το 1-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0vyaq9pu5rl)

Παραλίγο το 0-2 ο Άρης - Δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο ο Παναθηναϊκός

Με τις γραμμές των "πρασίνων" αρκετά ανεβασμένες, οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να βρουν και δεύτερο γκολ μετά την "γκάφα" του Ντραγκόφσκι αλλά τελευταία στιγμή ο Ούγκο έδιωξε το σουτ του Ζαμόρα λίγο πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0vyh0kv01zt)
Η αμυντική γραμμή του Άρη βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση, με τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς να διώχνουν σε συνεχόμενες περιπτώσεις, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα τους. Παρά την πίεση του Παναθηναϊκού, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με 0-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0vyh0koi1m1)

Συνεχόμενη πίεση ο Παναθηναϊκός - Ο Άρης το δοκάρι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Φατίχ Τερίμ να προχωράει σε αλλαγές βάζοντας και τον Σπόραρ στο παιχνίδι, για να μπορέσει να ισοφαρίσει. Εκείνος όμως που είχε πάλι την μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν ο Άρης με τον Ζαμόρα να σουτάρει με δύναμη αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0vzdrsjeua1)
Με το αποτέλεσμα στην Τούμπα γνωστό πλέον και την νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ, η πίεση στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για νίκη έγινε ακόμη μεγαλύτερη, καθώς κερδίζοντας την ομάδα του Άκη Μάντζιου, θα μείωναν τη διαφορά από την πρωτοπόρο "Ένωση" στον έναν πόντο και φάσεις σαν εκείνη του Σπόραρ ήταν χαρακτηριστικές του άγχους των παικτών του "τριφυλλιού"

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0vzgyhojhvt)

Ο Κουέστα και η άμυνα του Άρη κράτησαν το 0-1 για τους φιλοξενούμενους

Ο προπονητής των "πρασίνων" έψαχνε μέσω των αλλαγών να δώσει στην ομάδα του πνοή, περνώντας μάλιστα στον αγώνα και τον Γερεμέγεφ, παίζοντας για πρώτη φορά φέτος, με τρία κλασικά σέντερ φορ σε αγώνα. Η πίεση έγινε ακόμη μεγαλύτερη στα καρέ του Άρη, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί μέσω κόρνερ κυρίως να βρει το γκολ της ισοφάρισης αλλά ο Κουέστα έδινε το δυναμικό παρών. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0vzw8z4zfgh)
Μία απίστευτη ευκαιρία έχασε ο Παναθηναϊκός στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μετά τη σέντρα του Αράο το σουτ του Τζούρισιτς βρήκε πάνω στους αμυντικούς του Άρη και ο Ιωαννίδης σούταρε με δύναμη αλλά ξανά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε τη μπάλα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0w06zmpd3ox)



Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ) : Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Ούγκο (79' Βαγιαννίδης), Αράο, Κώτσιρας, Τσέριν (79' Τζούρισιτς), Βιλένα (62' Γερεμέγεφ), Λημνιός (46' Μαντσίνι), Μπακασέτας, Βέρμπιτς (46' Σπόραρ), Ιωαννίδης

Άρης (Άκης Μάντζιος) : Κούεστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Νταρίντα, Ζουλς (73' Ντουκουρέ), Σουλεϊμάνοφ (73' Φετφατζίδης), Μανού Γκαρθία (59' Ρόουζ), Σαβέιρο (59' Τζούρασεκ), Ζαμόρα (66' Μορόν)