Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, πέταξε... στα σκουπίδια το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης με βάση το οποίο οι μετανάστες που έφταναν παράτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα απελαύνονταν στη Ρουάντα.

Όπως γράφει η εφημερίδα Telegraph, η οποία επικαλείται πηγές του Εργατικού Κόμματος, το σχέδιο αυτό που είχε προκαλέσει έντονη συζήτηση στη Βρετανία -και όχι μόνο- είναι «ουσιαστικά νεκρό».

Ο Στάρμερ είχε δεσμευτεί ότι θα καταργήσει το σχέδιο του Συντηρητικού Κόμματος να στέλνονται οι αιτούντες άσυλο στη Ρουάντα. Καθώς όμως το μεταναστευτικό ήταν από τα βασικά ζητήματα αυτών των εκλογών, εκτιμάται ότι θα βρεθεί και ο ίδιος υπό πίεση, ώστε να βρει έναν τρόπο να σταματήσει τους χιλιάδες ανθρώπους που φτάνουν από τη Γαλλία, διαπλέοντας τη Μάγχη με μικρά πλοιάρια.

Η πολιτική των Συντηρητικών για να σταματήσουν τις βάρκες με τους μετανάστες, βασίστηκε σε ένα σχέδιο απέλασης αρκετών εξ αυτών στη Ρουάντα. Οι επικριτές του -και εντός Τόρις- επέμεναν ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, είναι απάνθρωπο και δεν θα σταματήσει τους ανθρώπους που θέλουν να μια καλύτερη ζωή μακριά από τον πόλεμο, τις ταραχές και την πείνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hrke1nry49)