Κέικ με χαλβά και μήλο
Ένα πολύ ιδιαίτερο κέικ με χαλβά και μήλο που δεν το φτιάχνουμε κάθε μέρα
Υλικά για κέικ με χαλβά και μήλο
- 1 φαρίνα (500γρ)
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 300 γρ χαλβά εμπορίου (όποια γεύση θέλουμε)
- 2 κουταλάκια γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο
- 2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
Συνταγή για κέικ με χαλβά και μήλο
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη, την σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τον χαλβά τριμμένο και μετά το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μας.
- Τέλος προσθέτουμε και τα μήλα.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί.
- Είναι προτιμότερο αυτό το κεκάκι να ψηθεί σε ταψί και όχι σε φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, για 45-50′ περίπου.