Tη δήλωση των χορευτών της Μαρίνας Σάττι, που προκάλεσε αντιδράσεις, σχολίασε η Φαίη Σκορδά.

Οι δύο άνδρες, σε συνέντευξη που έδωσαν μετά τον τελικό της Eurovision, δήλωσαν πως είναι Έλληνες Τούρκοι από την Θράκη.

Οι αντιδράσεις ήταν εύλογες, με δεδομένο ότι στη Θράκη δεν υπάρχει εθνική, αλλά θρησκευτική μειονότητα και οι πολίτες είναι Έλληνες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Το απόσπασμα προβλήθηκε στην εκπομπή «Fay's Time» και η Φαίη Σκορδά σχολίασε αρχικά: «Εδώ ακούσαμε ότι "είμαστε Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης. Αυτό δεν επιτρέπεται να ακούγεται. Δηλαδή η Δυτική Θράκη είναι κομμάτι των Τούρκων;».

Στη συνέχεια, η Φαίη Σκορδά πρόσθεσε: «Είναι πολύ ωραίο να έχεις κι άλλους συνεργάτες, αλλά εδώ είναι λίγο προκλητικό νομίζω. Είναι αδιαπραγμάτευτο το θέμα».

Τέλος, κατέληξε λέγοντας πως η ΕΡΤ θα πρέπει να τοποθετηθεί επί του θέματος. «Το τι βλέψεις έχει ο καθένας κι αν το κάνει για να εξυπηρετήσει έναν σκοπό ή επειδή δεν έχει ιδέα κι έχει μεγαλώσει στην Γερμανία, δεν μας αφορά. Από τη στιγμή όμως, που ήταν στην ελληνική αποστολή και κάνουν αυτές τις δηλώσεις...», σχολίασε.

Κλείνοντας,η Φαίη Σκορδά  πρόσθεσε: «Εδώ έχει να κάνει με την ΕΡΤ κι είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να βγάλουν μια ανακοίνωση. Άρα, ακούμε έναν συμμετέχοντα στην ελληνική αποστολή να λέει ότι είμαι από τη Δυτική Θράκη και Έλληνας Τούρκος».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d18fjxe36zft)