Στις 13 Μαΐου, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, αναμένεται να συναντηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίιπ Ερντογάν στην Άγκυρα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό Γεραπετρίτη και Φιντάν, χωρίς ωστόσο να έχει «κλειδώσει» ακόμα το τελικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της στήλης Big Mouth του powergame.gr, δεν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση σε σχέση με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να ξεκινήσει σε διαδικαστικό επίπεδο μια κουβέντα και επί της ουσίας να τεθεί το θεσμικό πλαίσιο. Θα γίνουν, δηλαδή, οι γενικές παραδοχές, ενώ θα επιλεγούν τα πρόσωπα που θα ξεκινήσουν τον συγκεκριμένο διάλογο.

*Διαβάστε εδώ: Ευρωεκλογές 2024: Μπρα ντε φερ Μητσοτάκη µε Κασσελάκη και Ανδρουλάκη - Πώς θα απαντάει ο πρωθυπουργός στο τοξικό κλίμα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Άλλωστε, σύμφωνα με τους καλά πληροφορημένους διπλωμάτες, εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη αξία είναι η καλλιέργεια του κλίματος νηνεμίας κι ότι δεν υπάρχει (πλέον) κλίμα αβεβαιότητας στο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι αύριο στις 11:00 είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, το οποίο θα ασχοληθεί με το Μεσανατολικό και τα Ελληνοτουρκικά.


Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

Η συζήτηση για τις θαλάσσιες ζώνες
– Και μια και αναφέρθηκα στην επίσκεψη του προέδρου Μητσοτάκη (εν μέσω προεκλογικής περιόδου) στην Άγκυρα, σπεύδω να σας πω ότι από διπλωματικές πηγές που γνωρίζουν και… σέβονται τα όσα κάνει ο υπουργός Γεραπετρίτης έμαθα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση σε σχέση με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Οι ίδιοι καλοί άνθρωποι έσπευσαν να με ενημερώσουν (γνωρίζοντας ότι βιώνω ένα δράμα κυβερνητικής υποπληροφόρησης) ότι θα ξεκινήσει σε διαδικαστικό επίπεδο μια κουβέντα και επί της ουσίας θα τεθεί το θεσμικό πλαίσιο. Για να ακριβολογώ, θα γίνουν οι γενικές παραδοχές, ενώ θα επιλεγούν τα πρόσωπα που θα ξεκινήσουν τον συγκεκριμένο διάλογο. Στην παρούσα φάση, σύμφωνα με τους καλά πληροφορημένους διπλωμάτες, εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη αξία είναι η καλλιέργεια του κλίματος νηνεμίας κι ότι δεν υπάρχει (πλέον) κλίμα αβεβαιότητας στο Αιγαίο.

! Με την ευκαιρία, να σας πω ότι αύριο στις 11:00 είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, το οποίο θα ασχοληθεί με το Μεσανατολικό και τα Ελληνοτουρκικά. Θα αποφύγω να μπω στην ουσία των όσων θα συζητηθούν, αφού εκείνο που εν προκειμένω έχει μεγαλύτερο συμβολισμό είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Γεραπετρίτης κατάφερε έπειτα από καιρό να νεκραναστήσει το συγκεκριμένο άτυπο όργανο.

*Διαβάστε περισσότερα εδώ