Γεμάτος διπλωματικά μήνας για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να είναι ο Μάιος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της στήλης Big Mouth του powergame.gr, αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί το τελικό πρόγραμμα, το πιθανότερο σενάριο με τα σημερινά δεδομένα είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός να βρεθεί τη 12η Μαΐου στην Καππαδοκία και την επομένη, δηλαδή στις 13 Μαΐου, να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο στην Άγκυρα.

*Διαβάστε εδώ: Ελληνοτουρκικά: Καμία συζήτηση σε σχέση με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών - Προτεραιότητα η καλλιέργεια του κλίματος νηνεμίας

Αυτός είναι ο σχεδιασμός Γεραπετρίτη και Φιντάν, με τους δύο υπουργούς Εξωτερικών να μην αποκλείεται να συναντηθούν και πριν από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει η ίδια στήλη, μέχρι τότε μεσολαβούν άλλοι δύο σταθμοί. Η επίσκεψη των Τούρκων που συμμετέχουν στην ομάδα που συζητεί τα Μέτρα Οικονομικής Εμπιστοσύνης στις 22 Απριλίου και μια δεύτερη, που σχετίζεται με την παρουσία του υφυπουργού Φραγκογιάννη στην Κωνσταντινούπολη, η οποία έχει να κάνει με τη θετική ατζέντα των συζητήσεων.


Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

Επίσκεψη σε Καππαδοκία και συνάντηση με Ερντογάν
– Αν και, όπως σας έχω γράψει, στο Μαξίμου δεν με συμπαθεί ούτε ο Πίνατ, από κάτι φίλους που συνομιλούν με κυβερνητικούς έμαθα ότι ο Μάιος θα είναι ένας γεμάτος (εκτός των άλλων) διπλωματικά μήνας για τον πρόεδρο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, η πηγή μου μού είπε ότι, αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί το τελικό πρόγραμμα, το πιθανότερο σενάριο με τα σημερινά δεδομένα είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός να βρεθεί τη 12η Μαΐου στην Καππαδοκία και την επομένη, δηλαδή στις 13 Μαΐου, να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο στην Άγκυρα. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη «κλειδώσει» το τελικό πρόγραμμα, αυτός είναι ο σχεδιασμός που έχει γίνει από τους Γεραπετρίτη και Φιντάν. Μάλιστα, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών δεν αποκλείεται να συναντηθούν και πριν από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία. Πάντως, μέχρι τότε πρέπει να σας πω ότι μεσολαβούν άλλοι δύο σταθμοί. Η επίσκεψη των Τούρκων που συμμετέχουν στην ομάδα που συζητεί τα Μέτρα Οικονομικής Εμπιστοσύνης στις 22 Απριλίου και μια δεύτερη, που σχετίζεται με την παρουσία του υφυπουργού Φραγκογιάννη στην Κωνσταντινούπολη, η οποία έχει να κάνει με τη θετική ατζέντα των συζητήσεων.

*Διαβάστε περισσότερα εδώ