Το παρασκήνιο του «πρωινού καφέ» του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας βλέπει αδιαφορία για Χατζηδάκη από υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ
Τα εργασιακά αλλά και η λειτουργία του κοινοβουλίου απασχόλησαν την χθεσινή συνεδρίαση του «Πολιτικού κέντρου», του «πρωινού καφές» της Κουμουνδούρου, δηλαδή.
«Δεν υπερασπίζονται τον Χατζηδάκη πολλά στελέχη της ΝΔ»
Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έπραξε πολύ σωστά που βγήκε από πολύ νωρίς μπροστά στο θέμα του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, και αποτίμησε θετικά τη συγκέντρωση της 6ης Μαΐου. Τόνισε ακόμα ότι «η πίεση που ασκείται πλέον στον Κωστή Χατζηδάκη είναι αναβαθμισμένη και ότι δεν είναι πολλά τα κυβερνητικά στελέχη που είναι πρόθυμα να υπερασπιστούν τις αλλαγές που προωθεί το Μαξίμου». «Θα υπάρξει σημαντική πολιτική φθορά για τη Ν.Δ.» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
«Μας απαξιώνει ο Τασούλας»
Αναφερόμενος στο δεύτερο μεγάλο ζήτημα που για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η λειτουργία του Κοινοβουλίου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Είναι αδιανόητο να συνεχίζει η Βουλή σε αυτό το καθεστώς. Είναι αδιανόητο να μην μπορούν να γίνουν κανονικές ψηφοφορίες», σημείωσε. Μάλιστα αναφέρθηκε στις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει το κόμμα, όπως η ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις πανελλαδικές και την ελάχιστη βάση εισαγωγής, ή η προ ημερησίας για θέματα δημοκρατίας, οι οποίες απαξιώνονται, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, από τον Κώστα Τασούλα.
Απέδωσε, μάλιστα αυτή την συμπεριφορά στο γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να καλύψει με κάθε τρόπο τα εσωκομματικά προβλήματα που έχει και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στην επαναλειτουργία της Βουλής. Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μέρος σε διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς», το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ και το Δίκτυο για την Υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Μιλώντας στην εκδήλωση κατηγόρησε την κυβέρνηση πως οδηγεί τους νέους στην έξοδο από τη χώρα λόγω της αναξιοκρατίας του νεποτισμού και της γραφειοκρατίας. Μίλησε ακόμα για «αναντιστοιχία προσφοράς και ζήτησης εργασίας που οδηγεί τους εξειδικευμένους επιστήμονες σε υψηλά ποσοστά ανεργίας, υποαπασχόλησης και ετεροαπασχόλησης».