Στο δυναμικό της Τεχνητής Νοημοσύνης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης εντάσσεται ο δρ. Γιάννης Ασσαέλ, ύστερα από πρόσκληση του υφυπουργού Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Ο νέος σύμβουλος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης πρόκειται να συνεισφέρει στον τομέα της ψηφιοποίησης του κράτους με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ). Ο δρ. Ασσαέλ θα εργαστεί ως άμισθος συνεργάτης του υπουργείου, όπως έγινε γνωστό από την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Στόχος του νέου συμβούλου είναι η κοινωνική προσφορά στη χώρα, όσον αφορά τα ερευνητικά προγράμματα που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ποιος είναι ο Γιάννης Ασσαέλ

Ο Δρ. Ασσαέλ είναι Έλληνας ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης (AI), εργάζεται στην Google DeepMind και έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία στο Imperial College και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει διακριθεί μεταξύ άλλων, ανάμεσα στους “MIT Innovators Under 35” και στους “Forbes 30 Under 30” της Ευρώπης.

Δείτε την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη

"Καλωσορίζω στην ομάδα μας τον Δρ. Γιάννη Ασσαέλ, Ειδικό Σύμβουλο για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο Δρ. Ασσαέλ, είναι Staff Research Scientist στην Google DeepMind και είναι πρόσφατο αποτέλεσμα Brain Gain μετά από μια δεκαετία στην Αγγλία. Είναι πτυχιούχος Πανεπιστημίου Μακεδονίας που συνέχισε τις σπουδές του στο Imperial College και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Με την έρευνά του στο ΑΙ και το πρόγραμμα ITHACA έχει τοποθετήσει την Ελλάδα στο εξώφυλλο του περιοδικού Nature όταν κατάφερε να φτιάξει μοντέλο πρόβλεψης για τις κατεστραμμένες επιγραφές της Αρχαίας Ελλάδας.

Έχει διακριθεί στους “MIT Innovators Under 35" και στους "Forbes’ 30 Under 30” της Ευρώπης.

Στόχος της επιστροφής του στην Ελλάδα είναι η κοινωνική προσφορά και θα μας καθοδηγεί σε projects που σχετίζονται με AI και μάλιστα ως άμισθος συνεργάτης, κάτι που τον τιμά πολύ και δείχνει την ειλικρινή του διάθεση να βοηθήσει τη χώρα.

Γιάννη καλωσήρθες!"