“Οι μόνοι πραγματικά χαμένοι από τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας είναι οι κλινικάρχες. Γι’ αυτό δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου τη φασαρία, την οποία κάνει η αριστερά για αυτό το θέμα. Δηλαδή, οι κλινικάρχες, οι έχοντες, δηλαδή, ιδιωτικές κλινικές αποκτούν ξαφνικά έναν ανταγωνιστή, τις κλινικές του ΕΣΥ, οι οποίες, με καλύτερο τιμολόγιο και με πολύ καλές παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες θα μπορούν να ανταγωνιστούν τις ιδιωτικές κλινικές”.

Διαβάστε επίσης: Σαρωτικοί έλεγχοι σε ιδιώτες γιατρούς - Πώς θα αντιμετωπίσει ο Γεωργιάδης την υψηλή φαρμακευτική δαπάνη

Αυτά τόνισε, με ιδιαίτερη έμφαση, πριν από λίγη ώρα στο One ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και έβαλε τα πράγματα στη θέση του, αναφερόμενος στην πραγματική λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, σε αντιπαράθεση με τη λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτικών νοσοκομείων της χώρας μας.

Πράγματι, μία γενναία προσπάθεια “επαναπατρισμού” μεγάλου μέρους των δημοσίων δαπανών Υγείας και ικανού μέρους των ιδιωτικών δαπανών Υγείας στο ΕΣΥ της χώρας μας, απομακρύνοντας ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) χειρουργικούς ασθενείς από τα ιδιωτικά νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές της χώρας μας, αποτελεί η μεγάλη μεταρρύθμιση για την έναρξη της λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ, την οποία προωθεί ήδη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μία από τις μεγάλες αλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνονται στην μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση, αφορά τον αναπροσανατολισμό των χρηματοδοτήσεων εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών από τις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας μας προς το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Παρ’ όλα αυτά όλες οι αντιδράσεις, οι οποίες έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας, κάνουν λόγο για “νόμιμο φακελάκι” και για “υποχρέωση των χειρουργικών ασθενών να βάζουν το χέρι στην τσέπη τους”...