Το σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση με αφορμή τις αποκαλύψεις Μανιαδάκη για τη Novartis

Η ΝΔ κάνει λόγο για σκευωρία που αρχίζει να λαμβάνει διαστάσεις ενορχηστρωμένης υπόθεσης παρακράτους, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis ενώ, η Φώφη Γεννηματά, η οποία συναντήθηκε, το πρωί της Παρασκευής, με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τόνισε ότι υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο.

Όσον αφορά τις δηλώσεις Πολάκη, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο συνταγματολόγος Νίκος Αλεβιζάτος σημείωσε ότι «Είναι αδιανόητο σε χώρα-μέλος της ΕΕ υπουργός να επιτίθεται ονομαστικά σε δικαστές και να παραμένει στη θέση του».

Παράλληλα, οι συνεχείς επιθέσεις του Παύλου Πολάκη στη Δικαιοσύνη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Ελευθέριου Μιχαηλίδη, ο οποίος τόνισε ότι «Δημιουργείται η εντύπωση της χειραγώγησης της δικαιοσύνης και ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί κατά τη δική μας επιθυμία»

Αυγενάκης: Σκευωρία παρακράτους η υπόθεση Novartis

«Το δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης αποδεικνύεται στη μεγαλύτερη σκευωρία με στόχο την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης. Σκευωρία που αρχίζει να λαμβάνει διαστάσεις ενορχηστρωμένης υπόθεσης παρακράτους» τονίζει σε δήλωσή του ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε αυτή.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ επισημαίνει πως «αυτοί που προεκλογικά διαλαλούσαν πως θα είναι “η κάθε λέξη του Συντάγματος” και θα μας “τάραζαν στη νομιμότητα”, έχουν κουρελιάσει και απαξιώσει τους δημοκρατικούς θεσμούς προσπαθώντας να τους φέρουν στα μέτρα τους, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να έχει χαρακτηρίσει τη Δικαιοσύνη “θεσμικό εμπόδιο”» προσθέτοντας πως «με το περιβόητο “δόγμα Πολάκη” σε πλήρη εφαρμογή, συντείνοντας σε θεσμική εκτροπή, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί μπαίνουν στο στόχαστρο της Κυβέρνησης και δέχονται ωμές παρεμβάσεις στο έργο τους.

Γεννηματά: Υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο

Οι ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis και οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Φώφης Γεννηματά με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στο γραφείο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή.

«Υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο. Ζήτημα που δημιουργεί η απροκάλυπτη προσπάθεια του κ. Tσίπρα και της κυβέρνησης του να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, να την υποτάξουν στην εξυπηρέτηση των κομματικών τους στόχων. Γι' αυτό και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μιλά για θεσμική εκτροπή», τόνισε η κ. Γεννηματά μετά την συνάντηση κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για μεθοδεύσεις που εντείνονται.

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Novartis ζητά το Ποτάμι

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις εξελίξεις στην Novartis ζητά το Ποτάμι που τονίζει ότι οι τριγμοί στα θεμέλια της Δικαιοσύνης και τα πλήγματα στο κράτος δικαίου συνεχίζονται.

«Όσα προκύπτουν, με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis, απαιτούν την παρέμβαση του Αρείου Πάγου» αναφέρει και συμπληρώνει

Προτείνουμε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ως εποπτεύων, να καλέσει τους εισαγγελείς διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση και να ζητήσει εξηγήσεις. Και στη συνέχεια η εισαγγελία του Ανώτατου δικαστηρίου να επιλέξει τον τρόπο, ώστε να δοθούν απαντήσεις στους πολίτες για όλα αυτά που λέγονται και γράφονται και πλήττουν το κύρος των δικαστικών λειτουργών.

Άδωνις: Ο Πολάκης αποτελεί το μπουλντόγκ του Τσίπρα

«Δεν θα ασχοληθώ με τον κ. Πολάκη, με τον κ. Πολάκη ασχολούμαι μόνο για λόγους αστεϊσμού» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και εξήγησε: «Δεν υπάρχει Πολάκης, ο κ. Τσίπρας υπάρχει. Είναι απόλυτα προφανές ότι ο κ. Πολάκης αποτελεί το μπουλντόγκ του κ.Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας θέλει να πει αυτά και δεν τα λέει και βάζει να τα λέει ο Πολάκης.»

Ερωτηθείς πως αισθάνθηκε μετά την καταγγελία Μανιαδάκη: «Αισθάνθηκα πάρα πολύ μεγάλη θλίψη γιατί επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς οι χειρότεροί μου φόβοι ότι στην Ελλάδα δρα ένα οργανωμένο παραδικαστικό κύκλωμα, προφανώς ενορχηστρωμένο από την κυβέρνηση και ίσως και τον πρωθυπουργό αλλά δυστυχώς έχοντας ως όργανα και ορισμένους επίορκους δικαστικούς λειτουργούς όπως θεωρώ πλέον ότι είναι η κα Τουλουπάκη. Δεν μπορώ να δώσω καμία άλλη λογική εξήγηση γιατί μια αντιεισαγγελέας Εφετών αποφάσισε να παραβεί το νόμο και να παίξει πολιτικά παιχνίδια.»

Αλιβιζάτος: Αδιανόητο να παραμένει στη θέση του ο Πολάκης 

«Είναι αδιανόητο σε χώρα-μέλος της ΕΕ υπουργός να επιτίθεται ονομαστικά σε δικαστές και να παραμένει στη θέση του» είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Αλιβιζάτος αναφέρθηκε και στο θέμα της κυβέρνησης αν και εφόσον αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ. «Να μην το λέμε κυβέρνηση μειοψηφίας, αλλά κυβέρνηση ανοχής. Διότι πλέον στην Ευρώπη είναι κανόνας. Όταν υπάρχει απλή αναλογική και κατακερματισμός τω πολιτικών δυνάμεων σε πολλά μικρά κόμματα είναι πάρα πολύ πιθανό να υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει το 151 -θα λέγαμε στην Ελλάδα- το 50% +1 αλλά επειδή όλοι οι υπόλοιποι δεν συμφωνούν στο να το ανατρέψουν, κυβερνά και μια 4ετία.»

Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων: Οι υπουργοί να σέβονται τη Δικαιοσύνη

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Ελευθέριου Μιχαηλίδη έχουν προκαλέσει οι συνεχείς επιθέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στη Δικαιοσύνη.

«Δημιουργείται η εντύπωση της χειραγώγησης της δικαιοσύνης και ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί κατά τη δική μας επιθυμία» τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης μιλώντας στο Θέμα 104,6.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων αναφερόμενος στις δηλώσεις Πολάκη, σημείωσε ότι «ευελπιστούμε να είναι προσωπικές σκέψεις και όχι της κυβέρνησης».