Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 85-83 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο τέταρτο παιχνίδι των playoffs της Euroleague και πλέον οι Ισραηλινοί προηγούνται 2-1, αλλά... μαύρος καπνός σηκώθηκε στη φάση που ο Λορέντζο Μπράουν αστόχησε σε λέι απ και ο Ματίας Λεσόρ έκανε προσπάθεια να τον κόψει, με 15,5'' να απομένουν. 

Συγκεκριμένα, οι διαιτητές έδειξαν ότι το καλάθι μετράει, ωστόσο το instant replay έδειξε ότι ο Αμερικανός δεν έκανε επαφή με την μπάλα. Η απόφασή τους, έπειτα, ήταν τζάμπολ, που πήγε στη Μακάμπι, η οποία βρήκε με δύο βολές του Μπράουν, 2,6'' πριν τη λήξη, το προβάδισμα, 85-83, που ήταν και το τελικό σκορ. 

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένσταση αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού για τη φάση, καθώς θεωρεί ότι δεν έπρεπε να σφυριχτεί φάουλ, αλλά έπρεπε να δοθεί κατοχή στην ομάδα του Έργκιν Αταμάν. Αλλιώς, αν κέρδιζε το τζάμπολ η Μακάμπι, έπρεπε να έχει 3,8''. 

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός: Τι είπε ο Χρήστος Σερελής

Ο συνεργάτης του Τούρκου προπονητή, Χρήστος Σερελής, σχολίασε για την ένσταση: "Είναι μια φάση που κακώς σφυρίχτηκε αρχικά ότι μετράει το καλάθι. Όλα ξεκινούν από εκεί. Εμείς ισχυριζόμαστε ότι στη φάση που σφύριξαν οι διαιτητές, έπρεπε να δοθεί η μπάλα σ εμάς. Κι αν δεν δοθεί σ εμάς, θα έπρεπε να έχει 3.8'' για να επιτεθεί κι όχι τα 14'' που είχε. Θα δούμε τι ελπίδες υπάρχουν γι αυτό. Όπως αποδείχθηκε κιόλας, ήταν ένα λανθασμένο σφύριγμα".