Ποιος να το περίμενε όταν εκείνο το βράδυ της 22ης του Γενάρη στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός έχανε με σοβαρό τραυματισμό τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ότι το τέλος της σεζόν θα τον έβρισκε ξανά στο Final Four της Euroleague. Αυτή η ομάδα όμως έχει αποδείξει πως μπορεί να βρει τον τρόπο να αντεπεξέλθει σε όλες τις αντιξοότητες, να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που θα της παρουσιαστούν. Έτσι έγινε και φέτος και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται στο Βερολίνο με ένα... ονειρικό τελευταίο τρίμηνο στο οποίο ξαναβρήκε το DNA της.

Αυτή η έκδοση της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα θυμίζει εκείνα τα σύνολα της προηγούμενης δεκαετίας που με τη σκυλίσια άμυνα, την αυταπάρνηση σε κάθε κατοχή και το "μάτι που γυαλίζει" κατάφερνε να φτάνει σε μεγάλες επιτυχίες. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Βερολίνο με τον χαρακτήρα του "αουτσάιντερ", τον οποίο σαφώς και έχει καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αυτό όμως ήταν που του ταίριαζε, αυτό του ταιριάζει και αυτόν τον μανδύα θα φορά στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d14kt5bivgpd)

Ο Ολυμπιακός έπνιξε την Μπαρτσελόνα μέσα στο ίδιο της το σπίτι

Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα με φανέλα, παράδοση, κόσμο. Μια ομάδα που συμπληρώνει γενικότερα όλα τα δημοσιογραφικά «κλισέ». Παρ' όλα αυτά, το μέγεθος του Ολυμπιακού, ειδικά τα τελευταία χρόνια με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στο τιμόνι, που η ομάδα επανήλθε στα γνωστά της στάνταρ, είναι κάτι μεγαλύτερο. Δεν είναι πολλές οι ομάδες που θα αντιδρούσαν με τον τρόπο που το έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» σε μια ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος που θα μπορούσε να τους στερήσει την πρόκριση στο Final Four. 

Ο Ολυμπιακός όμως αντέδρασε ασχολούμενος μόνο με το παρκέ. Έδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι έχει το σθένος να "στραγγαλίσει" την αντίπαλό του. Δεν είναι πολλές οι ομάδες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τέτοια πίεση στην Μπαρτσελόνα μέσα στο "Παλαού Μπλαουγκράνα". Με 4/26 τρίποντα σούταραν μέσα στο σπίτι τους οι Καταλανοί. Και αυτό λέει πολλά για το άγχος που είχαν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d14kq246f3wp)

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, όταν μια ομάδα επιτίθεται τόσο τραγικά όσο ο Ολυμπιακός των πρώτων 35 λεπτών, δεν θα είχε καμία τύχη να πάρει νίκη σε Game 5, πόσω μάλλον εκτός έδρας. Όμως ο Ολυμπιακός το έκανε κι αυτό.

Θα πάει να πάρει από τη Ρεάλ ό,τι του στέρησε πέρυσι

Κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός ήταν η κορυφαία ομάδα της περσινής σεζόν στην Euroleague. Παρ' όλα αυτά, στο τέλος κατάφερε να χάσει το τρόπαιο από τη Ρεάλ Μαδρίτης που είπε "ευχαριστώ" και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, εκμεταλλευόμενη όλες τις ευκαιρίες που της έδωσαν απλόχερα οι "ερυθρόλευκοι". Το πάθημα έγινε μάθημα όμως.

Πλέον με ένα λιγότερα ταλαντούχο σύνολο αλλά πολύ πιο μαχητικό αλλά και σκληρό πνευματικά, ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Βερολίνο με πρώτο στόχο να πάρει τη ρεβάνς από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μαδριλένοι είναι εκείνοι που έχουν πλέον τον χαρακτήρα του ακλόνητου φαβορί και ο Ολυμπιακός τον χαρακτήρα του αουτσάιντερ. Σαν να ταιριάζει περισσότερο αυτό το παραμύθι στην ιδιοσυγκρασία των Πειραιωτών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d14knobn225d)

Αυτό το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα διαθέτει πλέον τεράστια ψυχικά αποθέματα. Ο Ολυμπιακός βγήκε αλώβητος απ' όλες τις δυσκολίες που του παρουσιάστηκαν τη φετινή σεζόν. Έχει τον τρόπο να διαχειρίζεται όλες τις δυσκολίες και να βγαίνει νικητής απ' όποια μάχη δώσει. Γιατί "όλοι θα πέσουν στη φωτιά". Και θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι να φτάσουν στην κορυφή. Μέχρι τέλους!