Η φετινή πορεία του Ολυμπιακού μπορεί να έχει φτάσει την Ελλάδα μία ανάσα από την 15η θέση στην βαθμολογία της UEFA, αλλά η χρονιά που έρχεται θα είναι δύσκολη για τις ελληνικές ομάδες. Οι λίγες ελπίδες που υπήρχαν για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό για απευθείας είσοδο στη League phase του νέου Champions League καταρρίφθηκαν οριστικά, με τον πρωταθλητή όποιος κι αν είναι αυτός να ξεκινάει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος ξεκινάει από τον 2ο γύρο του Champions League

Υπήρχαν προϋποθέσεις που έφερναν Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αν κατακτούσαν το πρωτάθλημα της Super League να αποφεύγουν τον δεύτερο γύρο του Champions League και να μπαίνουν απευθείας στη League Phase ή να ξεκινούν την πορεία τους από τα Playoffs.

Κάτι τέτοιο όμως πλέον δεν υπάρχει σαν δυνατότητα, καθώς το ζευγάρι του φετινού τελικού ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ ανοίγει ένα καινούργιο εισιτήριο για την League Phase μιας και οι δύο ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει από τα πρωταθλήματα τους την απευθείας είσοδο στην επόμενη διοργάνωση.

Σαχτάρ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ έστειλαν την Ελλάδα στον 2ο γύρο του Champions League

Το εισιτήριο αυτό θα πάει στην ομάδα από το μονοπάτι των πρωταθλητών που έχουν τον μεγαλύτερο συλλογικό συντελεστή. Η βαθμολογική κατάκτηση του ουκρανικού πρωταθλήματος από την Σαχτάρ Ντόνετσκ, της σφραγίζει την απευθείας πρόκριση, ενώ ο τίτλος της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, κάνει τους Κροάτες να ξεκινούν εκείνοι από τα Playoffs την πορεία τους.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, ο πρωταθλητής Ελλάδος - όποιος κι αν είναι αυτός πλέον - θα ξεκινήσει την πορεία του στο νέο Champions League από τον δεύτερο προκριματικό γύρο με το πρώτο παιχνίδι να υπολογίζεται στις 23 ή 24 Ιουλίου και τη ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα.

Ο πρώτος αντίπαλος θα γίνει γνωστός στις 19 Ιουνίου και είτε θα προκύψει από κάποιο ζευγάρι είτε θα ξεκινούν μαζί τις υποχρεώσεις τους από τον δεύτερο προκριματικό γύρο αμφότεροι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έκανε γνωστές ο εκπρόσωπος της UEFA, Ανδρέας Δημάτος.