Η Άρσεναλ εμφανίστηκε άκρως αγχωμένη και νευρική στο "Ολντ Τράφορντ" ιδιαίτερα στην επίθεσή της όμως εν τέλει κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάρη στην εξαιρετική της άμυνα και το γκολ του Τροσάρ έπειτα από... ευγενική χορηγία του Κασεμίρο. Με αυτόν τον τρόπο οι "Κανονιέρηδες" ανακτούν την κορυφή της Premier League και περιμένουν την... μισητή της αντίπαλο, Τότεναμ, να κόψει βαθμούς την Τρίτη το βράδυ (14/5, 22:00) από τη Μάντσεστερ Σίτι προκειμένου να γίνουν φαβορί για το πρωτάθλημα. Από την άλλη οι "Κόκκινοι Διάβολοι" βρίσκονται με... το ένα πόδι εκτός Ευρώπης, με την αναμέτρηση της Τετάρτης (15/5, 22:00) με τη Νιουκάστλ να είναι "τελικός".

Ο Κασεμίρο χάρισε το γκολ στην κακή Άρσεναλ του πρώτου ημιχρόνου

Η Άρσεναλ μπήκε μεν δυνατά θέλοντας να πιέσει αλλά αμέσως η Γιουνάιτεντ ισορρόπησε. Ορισμένα λάθη στον άξονα των "Κανονιέρηδων" φανέρωναν το άγχος και την πίεση που υπήρχε, μετά την επιβλητική νίκη της Σίτι χθες στο "Craven Cottage" απέναντι στη Φούλαμ. Παρ' όλα αυτά η άμυνα ήταν για ακόμη μια φορά συμπαγής και οι "Κόκκινοι Διάβολοι" δεν μπορούσαν να απειλήσουν παρ' όλο που είχαν την κατοχή της μπάλας.

Σε μια φάση που δικαίωσε απόλυτα τον... Τζέιμι Κάραχερ, η Άρσεναλ βρήκε το γκολ. Μετά από διώξιμο του Ονάνα, ο Κασεμίρο βγήκε από την άμυνα... περπατώντας καλύπτοντας τον Χάβερτς ο οποίος παίρνοντας την "δεύτερη μπάλα" προχώρησε ανενόχλητος στην περιοχή και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Λεάντρο Τροσάρ ο οποίος έβαλε άλλο ένα κρίσιμο γκολ τη φετινή σεζόν.

Η Άρσεναλ κατάφερε να κρατήσει το μηδέν και να πάρει τη νίκη απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Στο δεύτερο μέρος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέχισε να είναι η ομάδα με την κατοχή της μπάλας. Όμως οι παίκτες του Τεν Χαχ δεν μπορούσαν να τιμωρήσουν την κακή επιθετική απόδοση των παικτών του Αρτέτα, με τον Σάκα να είναι επιεικώς κάκιστος. Πρώτη φάση των "Κανονιέρηδων" ήρθε στο 65' με τον Όντεγκαρντ.

Στη συνέχεια το ματς συνέχισε να είναι ιδιαίτερα κλειστό. Η Γιουνάιτεντ απειλούσε στις αντεπιθέσεις με τον Γκαρνάτσο όμως ο Αργεντινός πάντα κάπως τα χάλαγε στην τελική ενέργεια. Στη μεγαλύτερη φάση του ματς ο Ονάνα πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Μαρτινέλι.

Ο Ονάνα συνέχισε να πραγματοποιεί επεμβάσεις στο δίλεπτο μετά το 80' που η Άρσεναλ βρήκε διαδοχικές τελικές προσπάθειες. Αυτό ήταν και το μόνο διάστημα που οι "Κανονιέρηδες" απείλησαν πραγματικά. Στο τέλος, όμως, κατάφεραν να βρουν τις λύσεις απέναντι στον μοναχικό Γκαρνάτσο και πήραν τη νίκη.

Οι ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ε. Τεν Χαχ): Ονάνα, Νταλότ, Κασεμίρο, Έβανς (75' Καμπουαλά), Γουάν-Μπισάκα (Φόρσον), Άμραμπατ (87' Έρικσεν), Μέινου, ΜακΤόμινεϊ, Ντιάλο (70' Άντονι), Γκαρνάτσο, Χόιλουντ (87' Γουίτλι)

Άρσεναλ (Μ. Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ, Σαλίμπα, Γκάμπριελ, Τομιγιάσου, Τ. Πάρτεϊ, Ράις, Όντεγκαρντ, Σάκα  (82' Ζεσούς), Τροσάρ (66' Μαρτινέλι), Χάβερτς