Ο Ολυμπιακός τα έδωσε... όλα στο Ρέικιαβικ στο European Cup και κατέθεσε και την ψυχή του στον πρώτο ευρωπαϊκό της ιστορίας του στο χάντμπολ ανδρών! Οι Πειραιώτες έκαναν συγκινητική προσπάθεια κόντρα στην ισχυρή Βάλουρ που θεωρείται μια από τις δυνάμεις του παγκοσμίου χάντμπολ, ηττήθηκαν με 30-26 και πλέον καλούνται να κάνουν την ανατροπή σε μια εβδομάδα από τώρα (25/05) στη Χαλκίδα με τον κόσμο στο πλευρό τους για να πανηγυρίσουν το πρώτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο σε μια χρονιά - όνειρο για την "ερυθρόλευκη" οικογένεια!

Εξαιρετική η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά στο ματς, προηγήθηκε 0-2 με γκολ των Σλίσκοβιτς και Σάββα όμως η Βάλουρ είχε άμεση απάντηση και ισοφάρισε σε 2-2. Οι "ερυθρόλευκοι" που από νωρίς έδειχναν πολύ καλό πρόσωπο επιθετικά ανέκτησαν ξανά διαφορά δυο τερμάτων (2-4) με τους ίδιους σκόρερ και όσο κυλούσαν τα λεπτά διατήρησαν το υπέρ τους προβάδισμα (5-6). Οι γηπεδούχοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (7-6) με τον Όσκαρσον ωστόσο οι Πειραιώτες έβγαλαν αντίδραση και με δυο γκολ του... ασταμάτητου Σάββα πέρασαν ξανά μπροστά με 7-8.

Οι φιλοξενούμενοι στεκόντουσαν εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο και ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, είχαν το προβάδισμα (8-9), ενώ αν και η Βάλουρ αν και πέρασε μπροστά (10-9) είδε τον Σάββα να την... τιμωρεί ξανά και να ισοφαρίζει σε 10-10. Οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι... χέρι, η μία "απαντούσε" στην άλλη (13-13) και ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός. Ο Σάββας λίγο πριν την ανάπαυλα έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό 13-14 ωστόσο ο Πέτερσον έφερε στα ίσα το ματς (14-14) με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Έβγαλε αντίδραση η Βάλουρ που πήρε τη νίκη με τέσσερα τέρματα διαφορά

Στο δεύτερο μέρος και αντιστράφηκαν οι... ρόλοι. Η Βάλουρ πήρε τα ηνία και είχε το προβάδισμα (17-16), ενώ ο Ολυμπιακός κυνηγούσε το σκορόμως έμενε αρκετά κοντά (19-18). Για πρώτη φορά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξεφύγουν στο +3 (21-18) σ' ένα σημείο που οι Πειραιώτες δεν έβρισκαν αμυντικά και επιθετικά τις λύσεις όμως με φοβερή αντεπίθεση και 3-0 σερί ισοφάρισαν σε 21-21. Αν και η Βάλουρ ξέφυγε ξανά με δυο τέρματα διαφορά (24-22), οι "ερυθρόλευκοι" έφεραν για ακόμη μια φορά το παιχνίδι στα ίσα (24-24).

Ο Όσκαρσον "τιμώρησε" τρεις σερί φορές τα δίχτυα των "ερυθρόλευκων" και έδωσε... αέρα τριών τερμάτων στην Βάλουρ (27-24), ενώ "εκτόξευσε" τη διαφορά στους τέσσερις (29-25) μετά από δυο σερί γκολ του Μάγκνουσον, σ' ένα σημείο όπου ο Ολυμπιακός έδειχνε να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να μειώσουν σε 29-26 με τον Σλίσκοβιτς ωστόσο στην τελευταία της επίθεση η Βάλουρ κατάφερε να βρει ξανά δίχτυα με τον Όσκαρσον που διαμόρφωσε το τελικό 30-26.

Tο πρόγραμμα των τελικών

Πρώτος τελικός

Βάλουρ - Ολυμπιακός 30-26

Δεύτερος τελικός

25/5 20:00 Ολυμπιακός - Βάλουρ