Ένα ντέρμπι από τα παλιά διεξήχθη στο κλειστό των Άνω Λιοσίων με τον Πανιώνιο να αντιμετωπίζει τον Ηρακλή για το δεύτερο εισιτήριο που δίνει η Elite League για την άνοδο στην Basket League. Στο γήπεδο βρέθηκαν οπαδοί και των δύο ομάδων, με την ατμόσφαιρα να είναι άκρως μπασκετική με πολλές παρουσίες από τον χώρο να δίνουν το δυναμικό παρών. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dm406lprt5)
Ο Ηρακλής μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο, αλλά ο Πανιώνιος με πρωταγωνιστή τον Νίκο Γκίκα πήγε στην ανάπαυλα με προβάδισμα οκτώ πόντων (44-36). Ο "Γηραιός" έφερε το παιχνίδι τούμπα στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά στο τέλος εκείνος που χαμογέλασε ήταν ο "Ιστορικός" που πήρε μία σπουδαία νίκη με 75-70 και πήρε την άνοδο για την Basket League.

Αγχωμένος κι άστοχος ο Πανιώνιος - Εξαιρετικό ξεκίνημα από τον Ηρακλη

To παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αγχωμένες λόγω της σημαντικότητας του αγώνα, με τον Ηρακλή να ξεκινάει με 0/4 τρίποντα στα πρώτα λεπτά, ενώ ο Πανιώνιος έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Ο "Γηραιός" ξεκόλλησε χάρις στον Σοκ που πέτυχε δύο σερί τρίποντα δίνοντας προβάδισμα με τρεις πόντους (7-10) στα πρώτα τέσσερα λεπτά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dnfkuq1xdd)
Ο Άρης Λυκογιάννης αναγκάστηκε να καλέσει τάιμ άουτ εκνευρισμένος από τα λάθη των παικτών του και με την είσοδο του Χάρις στον αγώνα άλλαξαν κάπως τα δεδομένα. Η αστοχία του Μιλεντίγιεβιτς έχει κοστίσει μέχρι στιγμής στον Πανιώνιο, με τον Ηρακλή να παίρνει προβάδισμα επτά πόντων (11-18)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dnm97fcqwx)
Οι δύο ομάδες συμπλήρωσαν από νωρίς τα πέντε ομαδικά φάουλ με τους διαιτητές να μην επιτρέπουν το σκληρό παιχνίδι. Ο Μιλεντίγιεβιτς έβαλε το πρώτο του τρίποντο και με τις βοήθειες του Ίαν Βουγιούκα κάτω από τη ρακέτα μείωσαν για τους "κυανέρυθρους" στο -4 (18-22) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Άνέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση με σούπερ Γκίκα ο Πανιώνιος

Στη δεύτερη περίοδο ο Πανιώνιος παρότι ξεκίνησε με τρίποντο, συνέχισε να παίζει με άγχος χάνοντας την ευκαιρία να προσπεράσει λόγω των συνεχόμενων άστοχων βολών του. Ο "Γηραιός" κρατούσε ιχνό προβάδισμα (23-25) επτά λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Κάπου εκεί όμως πήρε το όπλο του ο Νίκος Γκίκας, με τον Έλληνα γκαρντ να υπενθυμίζει πως ανήκει στην Basket League και θέλει να επιστρέψει, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του (30-25) με δύο συνεχόμενα τρίποντα, αναγκάζοντας τον Διονύση Αγγέλου να καλέσει τάιμ άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dnn3scscp5)
Ο Γκίκας συνέχισε να ευστοχεί από μακριά και να δίνει σημαντικές ανάσες στην ομάδα του που ενώ βρήκε ρυθμό επιθετικά, άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στην άμυνα με την διαφορά να αυξάνεται όμως στους 8 (44-36) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με το πάθος και στις δύο πλευρές να είναι έκδηλο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1do6gki6mox)

Ο Παπαρέγκας έφερε τούμπα το ματς και το ντέρμπι καλά συνεχίζεται

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να φτάνει τη διαφορά στους 12 πόντους (48-36) και τον Ηρακλή στα πρώτα τέσσερα λεπτά να μοιάζει χαμένος, κάνοντας συνεχόμενα λάθη, αλλά ο "Ιστορικός" δεν το εκμεταλλεύτηκε μιας και ήταν άστοχος έξω από τα 6.75.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dopb23vdbt)
Οι Παπαρέγκας και Μαλέσεβιτς μείωσαν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης στους 4 (50-46) μ' ένα σερί επτά πόντων σε δύο λεπτά και έδωσαν ελπίδες στους φιλάθλους τους. Ο Γκίκας όμως επέστρεψε στο παρκέ και με τρίποντο ξανά έδωσε ανάσα στην ομάδα του που έμοιαζε προβληματισμένη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dp45rjrjgh)
Ο Παπαρέγκας έδειξε να έχει βρίσκει ρυθμό όμως και να οδηγεί τον Ηρακλή ρίχνοντας τη διαφορά -1 (53-52) με τον Πανιώνιο να ψάχνει τρόπους να σκοράρει αλλά να μην τα καταφέρνει. Ο Κάρι μάλιστα έδωσε και προβάδισμα στον Ηρακλή που ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο μπροστά με έναν πόντο (55-56) με τον κόσμο του να πανηγυρίζει εκστασιασμένος.

Μεγάλος νικητής ο Πανιώνιος που πήρε την άνοδο για την Basket League

Η τέταρτη και τελευταία κρίσιμη περίοδος ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να αστοχεί ξανά(!) σε συνεχόμενες βολές ενώ έχει σκοράρει στα 12 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου μόλις ένα τρίποντο. Το προβάδισμα του ενός πόντου (58-59) παρέμεινε για τον "Γηραιό" που είδε όμως τον Σαρικόπουλο να αποβάλλεται με πέντε φάουλ επτά λεπτά πριν το φινάλε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dpgep8b6op)
Ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες με το προβάδισμα να αλλάζει συνέχεια χέρια, με τον Χάρις να σταματάει εντυπωσιακά ψηλά τον Κάρι ξεσηκώνοντας την κερκίδα σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dpo7c908ld)
Μιλεντίγιεβιτς και Παπαρέγκας πέτυχαν δύσκολα καλάθια και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (66-66) τρία λεπτά πριν το τέλος του μεγάλου αυτού τελικού. Ο Έλληνας γκαρντ του Πανιωνίου μάλιστα ευστόχησε σε τρίποντο λίγο αργότερα δίνοντας προβάδισμα (69-67) στην ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dpswt0d1u1)
Ο Κώττας πήγε στις βολές αλλά έκανε 1/2 με τον Γκίκα από την πλευρά του - που έχει κάνει ήδη double double με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ - να χάνει κι εκείνος μία κρίσιμη βολή (70-68) ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο Κακλαμανάκης έκανε το φόλλου, ο Μαστρογιαννόπουλος έδωσε την ανάσα αλλά τελικά ο μεγάλος νικητής ήταν ο Πανιώνιος που πήρε την σπουδαία άνοδο για την Basket League.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dpzpn1sj0x)