Μετά την πολύ κακή χρονιά σε όλες τις διοργανώσεις για την Μπάγερν Μονάχου μιας και δεν κατέκτησε κανέναν τίτλο μετά το 2013, οι Βαυαροί αποφάσισαν να κάνουν μία γερή... επανεκκίνηση στην ομάδα. Οι ιθύνοντες των Γερμανών ενώ σκέφτηκαν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Τόμας Τούχελ εκείνος τελικά αρνήθηκε και κατέληξε στην περίπτωση του Βινσέντ Κομπανί.

Μετά τις απορρίψεις καταλήγει σε προπονητή - έκπληξη η Μπάγερν Μονάχου

Για να μπορέσει να επανέλθει η Μπάγερν Μονάχου στις επιτυχίες χρειάζεται ένα... ηλεκτροσόκ και κάτι τέτοιο φαίνεται πως έχει στο μυαλό της η διοίκηση της ομάδας. Παρά τις συζητήσεις που έγιναν να παραμείνει στον πάγκο των Βαυαρών ο Τόμας Τούχελ, ο Γερμανός τεχνικός ξεκαθάρισε πως θέλει να αποχωρήσει.

Υπήρχαν αρκετά ονόματα που ακούστηκαν για να αναλάβουν την Μπάγερν Μονάχου με τον Τσάμπι Αλόνσο να είναι η πρώτη επιλογή, αλλά ο Ισπανός προπονητής ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν μέχρι το 2026.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στην περίπτωση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, του νεαρού τεχνικού που είχε καθίσει στο παρελθόν στον πάγκο της ομάδας του Μονάχου, αλλά εκείνος αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας μέχρι και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Κομπανί ο... εκλεκτός για την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου

Σύμφωνα όμως με τις πληροφορίες του έγκριτου δημοσιογράφου, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, η Μπάγερν Μονάχου ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με τον Βινσέντ Κομπανί, τον Βέλγο προπονητή που βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο της Μπέρνλι.

Μπορεί να μην κατάφερε ο πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι να διατηρήσει την ομάδα του στην Premier League, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού που "επέβαλλε" στους παίκτες του ήταν διαφορετικός από αυτόν που είχαν συνηθίσει μέχρι πρότινος οι οπαδοί των "κλάρετς".

Κάτι τέτοιο είδαν και οι ιθύνοντες της γερμανικής ομάδας που θα πρέπει να συμφωνήσουν με την αγγλική ομάδα αρχικά για να μπορέσουν να κινηθούν έπειτα για την απόκτηση του Βέλγου τεχνικού. Ο Κομπανί ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σαν παίκτης - προπονητής της Άντερλεχτ και στη συνέχεια μεταπήδησε στην Championship για την Μπέρνλι.