Το Euro 2024 που θα διεξαχθεί στη Γερμανία απασχολεί για τις εκλογές την Αγγλία και τη Σκωτία. Φυσικά και και ο λόγος δεν είναι το ποδόσφαιρο.

Το Euro 2024 σημαίνει ότι στη Γερμανία θα βρεθούν φίλαθλοι από πολλές χώρες και φυσικά κάποιες που έχουν εκλογές όπως η  Αγγλία και η Σκωτία, δύο χώρες που λατρεύουν το β.

Ενώ το Euro 2024 θα διεξάγεται στη Γερμανία, οι εκλογές θα διεξαχθούν σε Αγγλία και Σκωτία και το ερώτημα είναι αν θα περάσει η όχι το ποδόσφαιρο σε δεύτερη μοίρα.

Αν δηλαδή στη διάρκεια του Euro 2024 στη Γερμανία, οι εκλογές θα χάσουν κάποιους που θα ταξιδέψουν από την Αγγλία και τη Σκωτία προκειμένου να απολαύσουν το ποδόσφαιρο.

Το Euro 2024 στη Γερμανία απειλεί τις εκλογές

Κανείς φυσικά δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι το Euro 2024 στη Γερμανία θα αποτελέσει κίνδυνο για τις εκλογές σε Αγγλία και Σκωτία, καθώς προϋπόθεση είναι οι δύο ομάδες να προχωρήσουν στο τουρνουά και τότε το ποδόσφαιρο να περάσει στο προσκήνιο.

UEFA Euro 2024 Stadiums

Είναι αλήθεια ότι δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι θα μπορούσαν να βρίσκονται στη Γερμανία την ημέρα των εκλογών, ανάλογα με την πορεία της Αγγλίας και της Σκωτίας κατά τη διάρκεια του Euro 2024.

Είναι μόλις η δεύτερη φορά, που μια εκλογική εκστρατεία στη Μεγάλη Βρετανία θα συμπέσει με μια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Euro 2024, Γερμανία, εκλογές κι ένας μύθος

Το Euro 2024 διεξάγεται από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου, ενώ οι εκλογές στις 4 Ιουλίου. Τι μπορεί να σημαίνει για τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνακ αυτό;

Κατά καιρούς κυκλοφορεί ένας μύθος, ότι η νίκη της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966 κράτησε τον Χάρολντ Γουίλσον στην Ντάουνινγκ Στριτ. Η αλήθεια είναι ότι η εκλογική νίκη των Εργατικών ήρθε στην πραγματικότητα τέσσερις μήνες πριν από τον τελικό του Γουεμπλεϊ. Ήρθε δηλαδή τον  Μάρτιο του 1966, ενώ ο τελικός ήταν στις 30 Ιουλίου.

Στο Euro 2024 στη Γερμανία, οι εκλογές της 4ης Ιουλίου που προκηρύχθηκαν μάλλον απροσδόκητα από τον Ρούσι Σιουνάκ έρχονται μετά τον γύρο των “16” στη Γερμανία.