Είναι ούτως ή άλλως θρυλικά τα μπαράζ παραμονής ή ανόδου στην Bundesliga, όμως για τη Φορτούνα Ντίσελντορφ του Χρήστου Τζόλη η εμπειρία υπήρξε ιδιαιτέρως οδυνηρή, αφού υπέστη μία φρικτή ήττα στην έδρα της από την Μπόχουμ. Η Φορτούνα έμοιαζε να έχει... καβατζάρει τον προβιβασμό στην πρώτη κατηγορία της Γερμανίας μετά το εκτός έδρας 3-0 του πρώτου παιχνιδιού, ωστόσο η Μπόχουμ την νίκησε με το ίδιο σκορ στο Ντίσελντορφ, επικράτησε στα πέναλτι με σκορ 6-5 και παρέμεινε στην Bundesliga. 

Ο Τζόλης έπαιξε σε όλο το παιχνίδι και μάλιστα σκόραρε στο πέμπτο πέναλτι της Φορτούνα, αλλά ο τερματοφύλακας της Μπόχουμ, Αντρέας Λούθε, απέκρουσε την πρώτη προσπάθεια, του Φίλιπ Χόφμαν, και στο έβδομο πέναλτι των γηπεδούχων ο Τακάσι Ουτσίνο έστειλε την μπάλα άουτ. Η γηπεδούχος έμεινε ζωντανή στη διαδικασία όταν ο πορτιέρε της, Φλόριαν Καστενμάιερ, απέκρουσε το πέναλτι του Ερχάν Μάσοβιτς. 

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Μπόχουμ: Πλήγμα το γρήγορο γκολ

Η Μπόχουμ ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς, στο 18', με τον Φίλιπ Χόφμαν. Ο ίδιος έβαλε το δεύτερο γκολ στο 66'. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ματίας Τσίμερμαν χρεώθηκε με χέρι μέσα στην περιοχή της Φορτούνα και ο Κέβιν Στέγκερ ευστόχησε και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου παιχνιδιού. 

Αυτή είναι η πέμπτη διαδοχική χρονιά που η ομάδα της Bundesliga επικρατεί εκείνης της Bundesliga 2 στα μπαράζ. Η τελευταία φορά που ανέβηκε μέσω αυτής της διαδικασίας ομάδα από τη δεύτερη κατηγορία, ήταν το 2019, με την Ουνιόν Βερολίνου να ρίχνει τη Στουτγάρδη. 

Από την Bundesliga υποβιβάστηκαν φέτος η Κολονία και η Ντάρμσταντ, ενώ από την Bundesliga 2 ανέβηκαν οι Σενκτ Πάουλι και Χολστάιν Κιλ.