Η βία γεννάει βία και τα ούτως ή άλλως αδιοχέτευτα ένστικτα στην Τουρκία αγγίζουν πια κόκκινο, όπως φάνηκε από την επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αλί Κοτς, στο δεύτερο ημίχρονο του εκτός έδρας παιχνιδιού της ομάδας του με την Γκεζτέπε, για τη δεύτερη αγωνιστική της Super Lig. 

Μοιάζει το ποτάμι να μη γυρνάει πίσω από εκείνο το κυριακάτικο μαρτιάτικο απόγευμα στην Τραπεζούντα και το μακελειό των παικτών της Φενέρ με τους οπαδούς της Τραμπζονσπόρ. Ο χειρισμός του Κοτς και η "βασιλικότερος του βασιλέως" αίσθηση δεν άφησε αδιάφορο το οπαδικό κίνημα. 

Τουρκία: Η "πρόκληση" του Κοτς


Ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε έκανε μία... επίσκεψη στην εξέδρα των φίλων της ομάδας του, προκειμένου να μάθει γιατί κάποιοι εξ αυτών δεν μπήκαν στο γήπεδο. Επιστρέφοντας και περνώντας πίσω από το τέρμα και μπροστά από την εξέδρα των φανατικών της Γκεζτέπε, άρχισε η ρίψη αντικειμένων. Κάποιοι από τους διαπιστευμένους της Γκεζτέπε έπιασαν διάλογο με τον Κοτς, προκειμένου να του ζητήσουν το λόγο για τη "βόλτα", η οποία αποτελούσε κατ' αυτούς πρόκληση. 



Ένας από τους διαπιστευμένους, που αναμένεται να τιμωρηθεί κατά το δοκούν, δεν κράτησε τα νεύρα του, έσπρωξε τον πρόεδρο της Φενέρ στην πλάτη και τον έριξε κάτω. Τότε, η βροχή αντικειμένων έγινε θύελλα, με ένα εξ αυτών να τον βρίσκει στο πρόσωπο. 

Ωστόσο, η βόλτα του Κοτς φέρεται να εκπορεύτηκε από σύγκρουση των οπαδών των δύο ομάδων πριν την έναρξη του ματς. 



Ο διαιτητής διέκοψε την αναμέτρηση και, σαν να μην έφτανε αυτό, η Φενέρ ισοφαρίστηκε σε 2-2 στο 90+5'. Το παιχνίδι όδευε σε άνετο "διπλό" με τα γκολ των Τζέκο αι Εν Νεσίρι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Βόσνιο να σκοράρει με αμφισβητούμενο πέναλτι.