Και από εκεί που στο 80ό λεπτό του ντέρμπι της Τούμπας η ΑΕΚ έμοιαζε να κρατά με τα δυο της χέρια το πρωτάθλημα στα χέρια της, ήρθαν ο Κωνσταντέλιας με τον Σάστρε και έδωσαν ξανά πνοή στη μάχη μιας συναρπαστικής Super League. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι ξανά διεκδικητές του τίτλου, με τον Παναθηναϊκό να μένει πιο πίσω και να χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο μετά την ήττα (και) από τον Άρη.

Παρ' όλα αυτά, η ΑΕΚ εξακολουθεί να είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Super League. Το "μαξιλαράκι ασφαλείας" του παιχνιδιού με τη Λαμία είναι κάτι που δεν έχει άλλος (πέραν του Άρη), ενώ ακόμη οποιοσδήποτε εκ των ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακού διεκδικεί την τελευταία αγωνιστική το πρωτάθλημα, θα πρέπει να το σηκώσει στην έδρα "αιώνιου αντιπάλου" του.

Το "μαξιλαράκι ασφαλείας" της ΑΕΚ που δεν έχουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

Δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να πιστεύει ότι μπορεί ο ΠΑΣ Λαμία να κόψει βαθμούς από την ΑΕΚ στην "Αγια-Σοφιά". Η "Ένωση" δεν μοιάζει ομάδα ικανή για τέτοιου είδους αυτοκτονία μέσα στην έδρα της. Γι' αυτό και το "μαξιλαράκι ασφαλείας" των +3 πόντων είναι κάτι που δεν έχει ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε ο Ολυμπιακός. 

Η ΑΕΚ ακόμη θα ξέρει τι θα χρειάζεται στο παιχνίδι του "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Το μόνο σενάριο που δεν θα της κάνει ακόμη και η ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό είναι η νίκη του ΠΑΟΚ επί των «ερυθρόλευκων» στο εξ αναβολής παιχνίδι των δυο τους στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν "αιώνια ντέρμπι" την τελευταία αγωνιστική

Για να διεκδικεί κάποιος εκ των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού το πρωτάθλημα της Super League θα πρέπει να υπάρχει νικητής στο ντέρμπι της Τούμπας. Εφόσον και το αποτέλεσμα του Ολυμπιακός - ΑΕΚ ευνοεί κάποιον από τους δύο, τότε η τελευταία αγωνιστική θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Κι αυτό γιατί ο μεν Ολυμπιακός θα επισκεφτεί το "Απόστολος Νικολαΐδης" για ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο ΠΑΟΚ θα πρέπει αντίστοιχα να αγωνιστεί στο "Κλεάνθης Βικελίδης" σε ματς κόντρα στον Άρη, που πάντα τον δυσκολεύει. Σκεφτείτε μόνο κάποιον εκ των δύο να σηκώνει πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του μεγαλύτερου αντιπάλου του.

Σε μειονεκτική θέση ο Ολυμπιακός, γιατί ο ΠΑΟΚ ακολουθεί 3 μέρες μετά την Άστον Βίλα

Κακά τα ψέματα, στην πιο δυσμενή θέση είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να ξέρουν πως με τρεις νίκες βγαίνουν πρωταθλητές, όμως σε καμία περίπτωση αυτό δεν κάνει ευκολότερη τη ζωή τους.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ εκτός της μάχης του πρωταθλήματος έχει μια ακόμη σημαντικότερη μάχη. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League. Η Άστον Βίλα είναι το απόλυτο φαβορί και οι Πειραιώτες θα πρέπει να καταναλώσουν πολλή ενέργεια προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός ζευγαρώματος με την τέταρτη κορυφαία ομάδα της φετινής Premier League.

Η μάχη στο "Βίλα Παρκ" είναι προγραμματισμένη για τις 2 Μαΐου, ενώ ο επαναληπτικός στις 9 Μαΐου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ως εκ τούτου, την ώρα που οι υπόλοιποι θα ξεκουράζονται, ο Ολυμπιακός θα δίνει τις σημαντικότερες μάχες της ευρωπαϊκής ιστορίας του. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν υπάρχει μόνο σωματικό "άδεισμα" αλλά και πνευματικό. Και αυτή η μετάβαση θα είναι ο μεγαλύτερος σκόπελος για τον Μεντιλίμπαρ και τους συνεργάτες του.