Ο Παναθηναϊκός παίζει το τελευταίο του χαρτί στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ για να μπορέσει να φέρει ξανά τη σειρά στο ΟΑΚΑ και να κυνηγήσει την πρόκριση για το Final 4 της Euroleague. Οι "πράσινοι" που ηττήθηκαν στο τρίτο παιχνίδι στο φινάλε, είχαν πέραν του εις βάρος τους 2-1 να διαχειριστούν και το πρόβλημα υγείας του φροντιστής τους, Πάρη Δερμάνη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι τρομερές επιθετικά τελειώνοντας το πρώτο ημίχρονο με την Μακάμπι μπροστά στο σκορ με την ελάχιστη δυνατή διαφορά (50-49). Ο Παναθηναϊκός παρόλο που δεν ξεκίνησε καλά την τέταρτη περίοδο, είχε σε εξαιρετική μέρα τους Κώστα Σλούκα και Κέντρικ Ναν που τον οδήγησαν στην μεγάλη νίκη (88-95) και έστειλαν τη σειρά στο ΟΑΚΑ

Επιθετικό ξεκίνημα από Μακάμπι και Παναθηναϊκό

Ο Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε στο "3" με  τον Ιωάννη Παπαπέτρου για να μαρκάρει τον Κόλσον, ενώ από πλευράς Μακάμπι Τελ Αβίβ επέστρεψε στη βασική πεντάδα ο Μπόλντγουιν. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερη την αναμέτρηση με τον Κώστα Σλούκα από το "μηδέν" του προηγούμενου αγώνα να βάζει στο πρώτο λεπτό γρήγορα πέντε πόντους.

Στη συνέχεια την μπαγκέτα του εκτελεστή πήρε ο Κέντρικ Ναν που άρχισε να... πυροβολεί από μακριά και τον Μήτογλου να δίνει διαφορά οκτώ πόντων (12-20) στους "πράσινους". Η είσοδος όμως του Μπλατ στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα και έδωσε "ανάσες" επιθετικά για τους γηπεδούχους.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά, αλλά μ' ένα σερί 14-4 το 15-22 έγινε 29-26 στο τέλος της πρώτης περιόδου, με τους Ισραηλινούς να ευστοχούν σε τέσσερα τρίποντα και τους "πράσινους" να πηγαίνουν στο -3 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. 

Τραυματισμός Μπόλντγουιν και ξέσπασμα Ναν για τον Παναθηναϊκό

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τις ομάδες να είναι πιο προσεκτικές στην άμυνα τους και την Μακάμπι Τελ Αβίβ να παθαίνει deja vu καθώς είδε τον Γουέιντ Μπόλντγουιν να τραυματίζεται ξανά και να πηγαίνει στον πάγκο, με τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά στο σκορ πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου με έναν πόντο (35-36).

Με την μπάλα να πηγαίνει κάτω από το καλάθι και στις δύο πλευρές του παρκέ, οι Νίμπο και Λεσόρ σκόραραν διαδοχικά καλάθια με την διαφορά να μην αλλάζει (40-39) τρία λεπτά πριν το φινάλε του δεύτερου δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι με συνεχόμενες εύστοχες βολές έμεναν μπροστά στο σκορ, ενώ οι "πράσινοι" έβρισκαν λύσεις έξω από τα 6.75 με τον Γκριγκόνις και τον Ναν. Το ημίχρονο τελείωσε με την Μακάμπι μπροστά στο σκορ με βραχεία κεφαλή (50-49) και τον Παναθηναϊκό να ψάχνει για ακόμη ένα παιχνίδι λύσεις κάτω από τη ρακέτα του αμυντικά.

Καλύτερος αμυντικά ο Παναθηναϊκός με τον Σλούκα να κάνει τα πάντα στο γήπεδο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο με τον Κώστα Σλούκα και τον Ιωάννη Παπαπέτρου να ευστοχούν σε διαδοχικά τρίποντα και να βάζουν τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ (50-55) αλλά ο Λορέντζο Μπράουν μ' ένα σουτ και μια ασίστ έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Ο Εργκίν Αταμάν βλέποντας πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αμυντικά την Μακάμπι αποφάσισε να κάνει ένα "τρικ" περνώντας στο παιχνίδι τους Γκραντ και Καλαϊτζάκη για να "σφίξουν τα γάλατα", και τα κατάφερε με τον Έλληνα φόργουορντ να βοηθάει και επιθετικά και αμυντικά. 

Οι "πράσινοι" βρήκαν ξανά λύσεις έξω από τα 6.75 με τους Γκριγκόνις και Μήτογλου, με τον Κώστα Σλούκα να κάνει τα πάντα στο γήπεδο, καθώς σκόραρε, μοίραζε και έπαιρνε και ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με πέντε πόντους διαφορά (69-74) δέκα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. 

Ο Σλούκας το πήρε πάνω του, το τελείωσε και το έστειλε στο ΟΑΚΑ

Το κακό ξεκίνημα στις τέταρτες περιόδου για τον Παναθηναϊκό τείνει να γίνει... παράδοση καθώς οι "πράσινοι"  δεν έχασαν απλά τη διαφορά των πέντε πόντων αλλά βρέθηκαν και στο -4 (78-74) μέσα σε δύο λεπτά, με τον Λορέντζο Μπράουν να είναι εκτελεστής για τους γηπεδούχους.

Το "τριφύλλι" όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη καθώς τα διαδοχικά τρίποντα των Ναν και Παπαπέτρου έφεραν τη διαφορά στο -1 για τον Παναθηναϊκό (86-85) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Τη σκυτάλη στο τέλος πήρε ο Κώστας Σλούκας, με τον αρχηγό των "πρασίνων" να βρίσκεται πραγματικά παντού μέσα στο γήπεδο δίνοντας λύσεις αμυντικά και επιθετικά δείχνοντας πόσο πολύ θέλει τη νίκη και την πρόκριση στο Final 4 του Βελιγραδίου. Το τελικό (88-95) έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή των Κώστα Σλούκα και Κέντρικ Ναν που έκαναν το 2-2 για τον Παναθηναϊκό και έστειλαν τη σειρά στο ΟΑΚΑ. 

Ο αρχηγός των "πρασίνων" μάλιστα, ανέβηκε στην πρώτη θέση στις ασίστ στην ιστορία της Euroleague ξεπερνώντας τον Βασίλη Σπανούλη, ενώ έκανε και ρεκόρ καριέρας με τα 8 ριμπάουντ που μάζεψε στην αναμέτρηση.